Sapphire introduceert passief gekoelde HD 7750 Ultimate

De fabrikant Sapphire voegt de AMD grafische kaart HD 7750 toe aan zijn portfolio. De kaart wordt passief gekoeld met heat pipes en heatsink en is daardoor stil.

Sapphire Technology lanceert de HD 7750 Ultimate, een passief gekoelde grafische kaart. Volgens de fabrikant is dit het eerste volledig stille model met alle functionele kenmerken van deze nieuwe productgeneratie, die is gebaseerd op AMD’s nieuwe GCN-architectuur (Graphics Core Next).

De HD 7750 Ultimate is uitgerust met een passieve koeler die bestaat uit heat pipes en een heatsink. Volgens Sapphire resulteert dit in een volledig stille koeling zonder mechanisch bewegende onderdelen. De kaart is geschikt voor HTPC’s (home theatre personal computers) en PC’s voor algemeen gebruik.

De kern van de HD 7750 Ultimate klokt op 800 megahertz, terwijl het 1 gigabyte DDR5-geheugen klokt op 1.125 megahertz.

De geïntegreerde Fast HDMI 1.4a ondersteunt stereoscopisch 3D. De kaart biedt ook ondersteuning voor de volgende generatie 4K-schermen en voor AMD’s Eyefinity. Daarnaast is er elk één dual-link DVI-, HDMI- en weergavepoort, waarmee maximaal vier monitoren worden ondersteund.

De HD 7700-serie biedt alle functies van DirectX 11, zoals Directcompute11 en multi-thread communicatie met de CPU.

De HD 7750 Ultimate is nu verkrijgbaar.