Jabra PanaCast maakt geavanceerde videosamenwerking mogelijk

Voor het eerst is er een panoramische 4K plug-and-play video-oplossing van Jabra beschikbaar voor kleine en middelgrote vergaderruimtes. De Jabra PanaCast maakt deel uit van het zakelijke portfolio, biedt 180-graden weergave en is naar verluidt bijzonder geschikt voor huddle rooms.

Na de overname van Altia Systems, voegt Jabra het PanaCast videosysteem toe aan haar zakelijke portfolio. Drie 13MP camera’s maken een 180-graden gezichtsveld mogelijk dat is ontworpen om videosamenwerking natuurlijker en levendiger te maken. “De eerste reacties zijn nu al veelbelovend: gebruikers melden een verviervoudiging van het aantal videogesprekken en een verkorting van de vergaderduur met bijna 20 procent,” meldt Jabra CEO René Svendsen-Tune verheugd. Andere onderdelen van het real-time systeem zijn microfoons, stitching-technologie van de vierde generatie en Intelligent Vision-software.

Efficiënt gebruik van vergaderruimtes

Jabra's PanaCast panoramische 4K plug-and-play video-oplossing is uitgerust met drie 13MP camera's.

De PanaCast-oplossing bevat technologie voor persoonsherkenning die geschikt is voor uitgebreide business intelligence-toepassingen door het vastleggen van nauwkeurige informatie over gebruik en bezetting. Verwacht wordt dat binnenkort ook een API voor Windows beschikbaar zal zijn, zodat ontwikkelaars en partners het systeem kunnen evalueren voor real-time informatie, zoals gegevens over het aantal mensen. De AI maakt gebruik van een Convolutional Neural Network (CNN) om het aantal mensen in het gezichtsveld op een afstand tot twaalf meter te tellen en numerieke gegevens te verstrekken die bedrijven kunnen gebruiken om beslissingen te nemen over agendabeheer, ruimtegebruik en middelenbeheer, of om het energiebeheer te automatiseren voor bijvoorbeeld tv-monitoren, verlichting en videoconferentieapparatuur.

Compatibiliteit

Jabra’s conferentie-luidsprekertelefoon “Speak” kan volgens de fabrikant gemakkelijk worden geïntegreerd. Deze beschikt over een omnidirectionele microfoon en HD Voice voor een dekking van 360 graden en het oppikken van spraak en geluiden vanuit elke hoek.

Het videoconferentiesysteem kan met de nodige hardware op een display of aan een muur worden gemonteerd. Via een USB-aansluiting kan hij worden aangesloten op elk compatibel apparaat voor snelle inzetbaarheid en mobiele vergaderingen. De oplossing is compatibel met populaire cloud-gebaseerde oplossingen zoals Microsoft Teams, Skype, Zoom, Cisco WebEx, Slack, Google Hangouts, GoToMeeting, Unify Circuit en BlueJeans. Hierdoor kunnen gebruikers snel gebruikmaken van hun bestaande samenwerkingsdiensten via plug-and-play.

De oplossing is vanaf eind augustus 2019 verkrijgbaar bij retailers. Jabra heeft desgevraagd ook geen prijsinformatie gegeven.