Xiaomi Mi TV Stick, het goedkope apparaat dat uw tv slim maakt

Xiaomi Mi TV Stick is een apparaat dat verbinding maakt met uw tv en deze slim maakt. Hier zijn de functies, hoeveel het kost en waar het te koop is

Niet iedereen kan het zich veroorloven om een nieuwe smart TV te kopen, daarom zijn er een aantal zeer goedkope apparaten die een TV smart kunnen maken. Google Chromecast en de Amazon Fire TV Stick behoren tot de bekendste voorbeelden. Nu krijgen deze apparaten gezelschap van een ander apparaat dat net zo goedkoop is: de Xiaomi Mi TV Stick. De Xiaomi Mi TV Stick is een paar dagen geleden gelanceerd door het Chinese bedrijf en biedt binnen enkele seconden toegang tot veel slimme functies dankzij het Android TV-besturingssysteem dat erin is geïnstalleerd.

De Xiaomi Mi TV Stick kan worden gelijkgesteld aan een kleine computer die via de HDMI-poort wordt aangesloten op uw tv. Eenmaal herkend door de TV krijgt u toegang tot het scherm van het toestel en kunt u beginnen met het installeren van apps (Google Play Store is aanwezig) zoals Amazon Prime Video, Twitch, YouTube en zelfs videogames. Netflix is standaard aanwezig. De Mi TV Stick is vrij klein van formaat: iets groter dan een USB-stick, het is handig en gemakkelijk te gebruiken. Het is ook een door Google erkend product en heeft Google Assistant om het via spraakopdrachten te bedienen.

De Xiaomi Mi TV Stick

Naast de smart stick wordt de Xiaomi Mi TV Stick ook geleverd met een afstandsbediening die je toegang geeft tot de beheerinterface van het apparaat waar je apps kunt installeren.

De Xiaomi Mi TV Stick wordt aangedreven door het Android TV 9.0-besturingssysteem, waarmee je rechtstreeks apps kunt installeren vanuit de Google Play Store. De processor is een quad-core Cortex-A53 tot 2,0 GHz. Het RAM-geheugen is 1 GB, terwijl het interne geheugen 8 GB is. Het toestel ondersteunt Bluetooth 4.2 connectiviteit en Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac. De maximaal ondersteunde resolutie is FullHD.

De stick integreert ook Google Assistant, die kan worden geactiveerd met een spraakopdracht of door op een knop op de afstandsbediening te drukken.

Mi TV Stick Prijs

De prijs van de Mi TV Stick ligt rond de €60 en kan online worden gekocht bij verschillende e-commercesites.