5 trucs om je smartphone in de zomer af te koelen

Met de komst van de zomer maken veel gebruikers zich zorgen dat hun telefoon plotseling oververhit raakt, dus hier zijn enkele trucs om je smartphone af te koelen

Met de meeste delen van het land in de greep van de hitte, beginnen veel gebruikers zich zorgen te maken dat hun smartphone plotseling oververhit raakt. Hoge temperaturen zijn de vijand van smartphones en kunnen ze in gevaar brengen.

De eerste tip is om je telefoon niet in de auto achter te laten, vooral niet tijdens de warmste uren. Telefoons hebben maximum temperaturen waarboven ze niet kunnen overleven. De auto, die van metaal is, versterkt de hitte in de auto. Als u voor uw werk in een auto of vrachtwagen rijdt en dus veel kilometers per dag maakt, is het raadzaam een autohouder voor smartphones te kopen waarin ventilatoren en koelsystemen zijn geïntegreerd om te voorkomen dat de temperatuur van de telefoon te hoog oploopt. Als u uw telefoon echt in de auto moet laten liggen, kunt u hem het beste in de kofferbak leggen. Het is het minst warme deel van de auto.

Verbindingen uitzetten

De smartphone wordt warmer als hij verbinding probeert te maken of als hij via Bluetooth werkt. Laat Wi-Fi of GPS dus niet aan staan als u in de auto bent en deze diensten niet nodig hebt. Hetzelfde geldt wanneer we naar het strand of het zwembad gaan. Pas op met USB-kabels voor opladen in de auto – die kunnen bij hoge temperaturen erg gevaarlijk zijn.

Verwijder de cover en haal de smartphones uit elkaar

De cover verhoogt de temperatuur van de smartphone. Telkens wanneer u uw toestel oplaadt, is het raadzaam de hoes te verwijderen, zelfs tijdens lange autoritten.

Doe het niet in de kou

Sommige mensen kiezen ervoor om hun telefoon in de buurt van een koelbox, een koud voorwerp of in de buurt van de ventilatie van de airconditioning te leggen om oververhitting te voorkomen. Niets kan meer verkeerd zijn. Deze techniek veroorzaakt voortdurende temperatuurschommelingen voor het toestel. Dit kan de batterij en andere onderdelen van de smartphone beschadigen.