Hoe maak je je laptopscherm schoon

Laptopscherm snel vies? Hier zijn enkele eenvoudige trucs om het in enkele minuten schoon te maken zonder het scherm te beschadigen

Een van de meest kwetsbare delen van uw laptop is het scherm, en het is ook het meest vatbaar voor vuil worden. Met steeds grotere en meer gedetailleerde beeldschermen is het gemakkelijker te zien wanneer het scherm vuil is of door stof is “aangetast”. Wat moeten we in zo’n geval doen? Heel eenvoudig: maak het scherm schoon, maar gebruik het juiste gereedschap.

Als u denkt dat u het scherm van uw laptop kunt schoonmaken met alleen papieren doekjes, maakt u een grote fout. En de integriteit van het scherm in gevaar brengen: vloeipapier is ruw en laat krassen achter op het scherm. Het beste hulpmiddel voor het schoonmaken van het laptopscherm is de microvezeldoek, die geen sporen achterlaat en alle stof verwijdert. Helaas is het niet altijd effectief: voor hardnekkig vuil moet je het op de harde manier doen, schermspray en microvezeldoek.

Hoe verwijder je stof van het laptopscherm

Een simpel microvezeldoekje, hetzelfde doekje dat je gebruikt om de glazen van je bril schoon te maken, is voldoende om stof van het scherm te verwijderen. Een goede raad: gebruik geen papieren doekjes om uw scherm schoon te maken. Het ziet er zacht uit, maar is in feite ruw en kan krassen op het paneel veroorzaken. De procedure is heel eenvoudig en duurt niet lang. Schakel eerst de laptop uit en plaats het scherm onder een lichtbron, zodat u duidelijk kunt zien waar het stof zich bevindt. Neem dan het microvezeldoekje en veeg voorzichtig over het scherm, steeds in dezelfde richting. Herhaal de handeling een aantal keren en uw laptop zal stofvrij zijn.

Hoe verwijdert u vuilvlekken van het laptopscherm

In sommige gevallen is het microvezeldoekje niet voldoende om het scherm van de laptop schoon te maken: als er vuilvlekken zijn, is het nodig om het op de “harde manier” te doen, waarbij u niet moet vergeten dat het scherm erg kwetsbaar is en dat er voorzichtig te werk moet worden gegaan. Een spons gedrenkt in gedistilleerd of gefilterd water moet worden gebruikt om vuilvlekken te verwijderen. Als eerste stap schakelt u de laptop uit en verwijdert u de batterij (indien mogelijk). Veeg vervolgens met de doordrenkte spons voorzichtig over het gedeelte van de monitor waar de vlek zit. Als het helemaal schoon is, wacht u tot het droog is en dan kunt u het weer gebruiken.

Hoe verwijdert u vuil van het laptopscherm

In sommige gevallen kunnen noch het microvezeldoekje noch de met water doordrenkte spons alle sporen van vuil van het scherm verwijderen. Wat moet je doen? Het is eenvoudig: gebruik een spray speciaal voor het reinigen van beeldschermen. Naast de spray moet ook een microvezeldoek worden gebruikt om de vloeistof op te spuiten. Er zijn tientallen sprays voor beeldschermen: ga naar een willekeurige supermarkt en koop de spray die het beste bij uw behoeften past.

Om het scherm schoon te maken van vuil, zet u de pc uit en verwijdert u de batterij. Spuit de microvezeldoek in met de spray en veeg met uw hand in kleine cirkels over het scherm. Herhaal dit proces tot het vuil verdwenen is en zorg ervoor dat de vloeistof niet op het toetsenbord terechtkomt. Wacht tot het scherm droog is en zet de laptop weer aan.