Bose SoundLink Flex is de nieuwe Bluetooth-luidspreker voor de vrije tijd

Een nieuwe Bluetooth-luidspreker is de ideale metgezel geworden voor liefhebbers van de natuur en het buitenleven: de Bose SoundLink Flex

Bose, de historische naam op het gebied van hifi-audio, richt zich sinds enkele jaren op een ander marktsegment: Bluetooth-luidsprekers die vooral bedoeld zijn voor jongeren en, in het algemeen, voor diegenen die hun favoriete muziek mee naar buiten willen nemen. Een voorbeeld van deze nieuwe richting is de Ultimate Ears Wonderboom speaker, maar nu is er een nieuw model om naar te kijken: de Bose SoundLink Flex.

De Bose SoundLink Flex is speciaal ontworpen voor diegenen die veel tijd buiten, in de natuur, doorbrengen en een zeer robuust apparaat nodig hebben om muziek via Bluetooth af te spelen. Veel van zijn functies doen denken aan de Ultimate Ears Wonderboom (zoals het feit dat hij kan zweven en IP67-gecertificeerd is), maar het ontwerp van de SoundLink Flex is meer ingetogen en compacter, het geluid is beter, en toch is de prijs hoger. Een groot deel van de prijsstijging is te danken aan nieuwe, duurzamere materialen en nieuwe technologie die de gebruiker meer vrijheid geeft tijdens het gebruik.

Bose SoundLink Flex: hoe ziet hij eruit

Bose SoundLink Flex is een apparaat dat 9,1x20x5,3 centimeter meet en net geen 600 gram weegt. Hij is bekleed met zacht aanvoelende siliconen en heeft een stalen rooster met poedercoating. Dankzij de geïntegreerde microfoon kan hij ook worden gebruikt om telefoongesprekken te voeren, en op de batterij kan hij tot 12 uur achtereen aan blijven.

Zoals bijna alle Bluetooth-luidsprekers is hij mono, maar u kunt hem koppelen met andere Bose-apparaten om ze in stereo te laten werken, of in de partymodus: alle apparaten spelen hetzelfde kanaal af, om de geluidsimpact te vergroten.

De Bluetooth 4..2-verbinding belooft een afstand van maximaal 10 meter tussen de Bose SoundLink Flex en de telefoon of een ander apparaat waarmee hij is gekoppeld.

Bose SoundLink Flex kan ook de richting van de geluidsgolven die hij produceert aanpassen dankzij PositionIQ-technologie, zodat hij goed te horen is, zelfs als hij op een tafel of tegen een muur staat.

Bose SoundLink Flex: prijs en beschikbaarheid

Bose SoundLink Flex is onthuld voor de Amerikaanse markt, voor een prijs van 149 dollar. Op dit moment is een Europese of Italiaanse lancering nog niet officieel bekendgemaakt, maar het is zeer waarschijnlijk: bijna alle Bose-producten zijn namelijk al verkrijgbaar in Italië.