De beste gratis PS4 games van het moment

Gamen gratis op de PlayStation 4 is mogelijk, je moet alleen de juiste titels kennen. Dit zijn de gratis PS4-games

De afgelopen weken is de hoeveelheid tijd die op gameplatforms wordt doorgebracht drastisch toegenomen, waarbij ze allemaal records hebben gevestigd voor het aantal gebruikers dat tegelijkertijd is ingelogd. De reden hiervoor is dat miljarden mensen aan huis gekluisterd zijn en niet naar buiten kunnen, dus het spelen van games is een geweldige manier om de tijd te doden.

De PlayStation 4 is zeker een van de populairste gameplatforms voor gebruikers, dankzij het vrijwel eindeloze aantal beschikbare games. Veel van deze spellen zijn ook gratis, want veel softwarebedrijven stellen hun titels een paar weken gratis ter beschikking. In andere gevallen maken de spellen echter gebruik van een freemiumsysteem, d.w.z. dat ze gratis zijn en vervolgens betaald moeten worden om aanpassingen of speciale functies te verkrijgen. We hebben het over titels als Fortnite, dat miljarden euro’s heeft verdiend met dit systeem. De nieuwe Call of Duty: Warzone of Apex Legends, battle royales die op dit moment ongelooflijke aantallen registreren, gaan ook dezelfde kant op. Je hoeft dus geen €50-60 uit te geven aan een nieuwe titel om te kunnen spelen en genieten, maar download gewoon een van de vele gratis titels op de PS4.

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Play at Home is Sony’s nieuwe initiatief om deze periode wat aangenamer te maken voor zijn gebruikers. Het Japanse bedrijf heeft twee gratis games beschikbaar gesteld in zijn online winkel, waaronder Uncharted: The Nathan Drake Collection, dat de eerste drie hoofdstukken van de beroemde Naughty Dog-serie bevat. Ons advies is om de game gratis te downloaden voor PS4 en urenlang te genieten van de avonturen van Nathan Drake.

Call of Duty: Warzone

In het Battle Royale-genre is het de nieuwste aanwinst, maar in korte tijd heeft het nieuwe records gevestigd voor zowel het genre als de franchise. Call of Duty is de geschiedenis van de online multiplayer, en met Warzone heeft het laten zien dat het zijn eigen stijl kan aanpassen aan het nieuwe genre en zelfs kan vernieuwen. Bijvoorbeeld door nieuwe functies te introduceren zoals de Goelag, een plek waar je met je tegenstanders kunt vechten om herboren te worden nadat je bent verslagen. In slechts een paar weken tijd had Call of Duty: Warzone meer dan 30 miljoen downloads, een teken dat het spel door veel gebruikers werd gewaardeerd.

De spelmodi zijn meer dan één: naast de klassieke Battle Royale, die ook in teams van drie of vier personen kan worden gespeeld, is er ook Malloppo: het doel is om een miljoen euro te verzamelen en je geld niet te laten stelen door vijanden. Call of Duty: Warzone is gratis verkrijgbaar op PlayStation 4.

Fortnite

Het klinkt misschien repetitief, maar Fortnite is, ondanks de klachten van spelers over de nieuwe kaart en gameplay, nog steeds een van de beste gratis games op PlayStation 4. Nu, in Season 2 Chapter 2, heeft de titel de verdienste dat hij in korte tijd de gamemarkt op zijn kop heeft gezet, met nieuwe functies die sindsdien door alle grote concurrenten zijn gekopieerd. Elke week zijn er nieuwe uitdagingen en aanpassingen te ontdekken in de online winkel.

Destiny 2

Als je van online multiplayer houdt, heb je nog een geweldig alternatief: Destiny 2. Het spel is nu free-to-play en je hoeft geen DLC te kopen om ervan te genieten. Als je een fan bent van fantasy-settings, is Destiny 2 een geweldig free-to-play alternatief voor PS4.

Brawlhalla

Brawlhalla hoeft niet altijd geweldige graphics te hebben om succesvol te zijn, maar het moet wel slimme gameplay en een solide basis hebben. Waar gaat het over? Brawlhalla is een vechtvideospelletje met Super Smash Bros. achtige graphics. Het doel is om je tegenstander uit de ring te slaan. Klinkt dat saai en vervelend? Probeer het eens en we nemen contact met je op.

Let it Die

Hoewel het al een paar jaar oud is, blijft Let it Die een van de beste gratis games voor PS4. Het is een third-person actiegame waar de online component het verschil maakt. We hebben het hier over een spel dat zeer uniek is en dat je kunt liefhebben of haten, maar dat je minstens één keer moet spelen. Aanbevolen.

eFootball PES 2020 Lite

Konami brengt al een paar jaar een gratis Lite-versie van PES uit: het doel is om gebruikers over te halen de volledige versie te kopen De Lite-versie van PES 2020 kun je gratis downloaden op je PlayStation 4. MyClub modus en online of lokale multiplayer zijn beschikbaar. Teams zijn onder andere Barcelona, Manchester United, Juventus en Bayern München.

Apex Legends

We sluiten onze lijst met aanbevelingen af met nog een Battle Royale. We hebben het over Apex Legends, een titel gemaakt door Electronic Arts samen met Respawn Entertainment. Het spel volgt de klassieke Battle Royale-regels en is gebaseerd op de settings en personages uit Titanfall 2. Apex Legends is ook een freemium titel, met gratis downloads en in-app aankopen.