Lucifer, de verlenging van seizoen zes heeft een deel van het verhaal veranderd

Het vijfde seizoen van Lucifer heeft veranderingen ondergaan door de verlenging: hier is wat de schrijvers moesten veranderen

De verlenging voor het zesde seizoen van Lucifer kwam bijna onverwacht. De schrijvers en producenten waren ervan overtuigd dat ze het verhaal zouden moeten beëindigen met het vijfde seizoen, dat zoals we nu weten in twee delen is verdeeld: het eerste werd op 21 augustus op Netflix uitgebracht, het tweede zal komen wanneer het filmen eindigt, waarschijnlijk tegen begin 2021.

De schrijvers hadden het hele vijfde seizoen al voorbereid, inclusief de conclusie van de tv-serie. Het werd uitgesteld tot seizoen zes, en de finale van Lucifer 5 moest ook worden herschreven. Zeker zal de verlenging van de tv-serie de schrijvers in staat stellen om specifieker te worden met sommige van de verhalen, maar tegelijkertijd was het een uitdaging om een logische rode draad in seizoen 5 te behouden. In feite, zoals Joe Henderson en Ildy Modrovich zeiden, heeft de vernieuwing invloed gehad op de ontwikkeling van Lucifer 5, met de mogelijkheid om dieper in te gaan op sommige verhalen die anders op een overhaaste manier zouden zijn afgehandeld. De basis voor Lucifer 6 is al gelegd met het tweede deel van seizoen vijf, en we kunnen veel wendingen verwachten.

Lucifer 6, vroege previews

Het tweede deel van het vijfde seizoen van Lucifer 5 zal een lange proloog zijn voor het zesde en laatste seizoen van de show. En familiebanden zullen steeds belangrijker worden in de ontwikkeling van het verhaal. In het eerste deel van seizoen vijf werden twee nieuwe personages geïntroduceerd: Lucifer’s tweelingbroer Michael, gespeeld door Tom Ellis zelf, en de vader van de broers, God.

Familiedynamiek die al in het tweede deel van seizoen vijf aan bod komt, maar nog centraler zal komen te staan in Lucifer 6. De vernieuwing bracht de schrijvers ertoe delen van seizoen vijf te herzien om nieuwe subplots te creëren voor toekomstige ontwikkeling. De schrijvers en producenten hebben zelf bevestigd dat de finale van seizoen 5 (die te zien zal zijn wanneer deel 2 uitkomt) volledig herschreven is vanwege de vernieuwing.

De rest is echter hetzelfde gebleven zoals het in de beginfase voor ogen stond, om de zin en ziel van seizoen 5 niet te verliezen.

Wanneer komt het tweede deel van Lucifer 5 en Lucifer uit

Om het tweede deel van Lucifer 5 te zien zal men niet lang hoeven te wachten. Het filmen is bijna klaar en dan moeten we wachten op het post-productie werk. Het meest waarschijnlijke scenario is eind 2020 – begin 2021. Op het zesde seizoen van Lucifer zullen we echter nog een hele tijd moeten wachten: waarschijnlijk eind volgend jaar.