Lucifer 6: Tom Ellis’ onthullingen over de finale

Op 10 september komt het zesde seizoen van de duivel Lucifer Moningstar online: wat staat ons te wachten in de finale? Laten we het uitzoeken met de sterren

Op 10 september komt het nieuwe seizoen van Lucifer uit op het platform Netflix, het laatste hoofdstuk waarin we de meest eclectische duivel ooit, Tom Ellis, zullen zien en co-ster Lauren German, die opnieuw de engelachtige detective zal spelen, Gods geschenk aan Lucy.

Netflix heeft de verdienste gehad Lucifer te redden van de annulering door Fox een paar seizoenen geleden en heeft Tom Ellis, na een aantal gastrollen, tot de ware ster van de serie gemaakt, wereldwijd geliefd en bekend. Op 10 september sloot de show haar deuren en kwam het verhaal tussen Lucifer Morningstar en Chloe Decker, na ups en downs, onvermijdelijk tot een einde. De twee spraken onlangs met TVLine en onthulden een beetje over wat we zullen zien in de laatste afleveringen. Voor het eerst zullen hun personages met elkaar overweg kunnen en samenwerken. Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een seriefinale voor Lucifer, maar dit lijkt toch echt de beslissende te zijn.

Lucifer 6: Tom en Lauren’s Preview

In deze seriefinale zal het heen-en-weer tussen Chloe en Lucifer niet doorgaan, zoals beide vertolkers onlangs hebben bevestigd. Het spel tussen de twee heeft in de loop van de vorige seizoenen veel stof doen opwaaien, waardoor het liefdesverhaal tussen de duivel en de engel, detective Chloe, gedurende talrijke afleveringen dromerig was. Deze keer zullen ze niet vechten en een echt team vormen.

Het afscheid, want deze keer komt er geen Lucifer 7, zal volgens Tom en Lauren een bitterzoete mix zijn. Ellis hoopt dat de fans zo opgewonden raken dat ze zonder tissues komen te zitten, want de trouwe fans van de show krijgen tenslotte eindelijk waar ze al jaren op wachten.

Deze anticipaties wakkeren de nieuwsgierigheid aan waardoor de fans tot 10 september zullen blijven terugkomen.

Ellis en Lucifer

Tom Ellis werd vanaf de derde pagina van het script verliefd op Lucifer Moriningstar. Tom verklaarde verbaasd te zijn toen hij aan het begin van de opnames vernam dat Hollywood Boulevard vijf nachten achtereen zou worden gesloten om scènes uit Lucifer op te nemen. Hij wist dat er iets groots ging gebeuren.

Lauren daarentegen herinnert zich de tijd dat fans de sociale media opzochten om te voorkomen dat Fox de serie annuleerde en Netflix onder druk zette om de rechten van de show te kopen. De fans waren ongelooflijk en noch Tom noch zij hadden ooit zo’n volksopstand en mobilisatie verwacht. Tot op de dag van vandaag zijn ze enorm dankbaar voor dit warme en liefdevolle gebaar van vertrouwen in hen.

Het aftellen naar seizoen zes is al lang begonnen, maar voordat we afscheid nemen van Lucifer, Chloe en de andere personages, laten we de beste afleveringen van deze bijzondere tv-serie nog eens de revue passeren.

De datum op Netflix is voor aanstaande 10 september.