3 Lucifer-achtige series om nu te kijken

De verleidelijke duivel gespeeld door Tom Ellis heeft het streamingpubliek voor zich gewonnen. Maar maak je geen zorgen: er zijn genoeg titels die op Lucifer lijken. Hier zijn de beste.

Er zijn veel films, tv-series en boeken over de duivel en de vele vormen die hij kan aannemen. Maar Lucifer is niet zomaar een fantasie- of bovennatuurlijke serie met de angstaanjagende Lucifer. In feite zijn er nog veel meer ingrediënten die het bijzonder maken.

Vooreerst laat het personage van Lucifer Morningstar (gespeeld door Tom Ellis) vanaf het begin zijn “breekbare” en menselijke aard zien, zozeer zelfs dat hij ervoor kiest om naar de Planeet Aarde te komen om te begrijpen hoe mensen leven en denken, maar vooral wat hun verlangens en emoties zijn. Daarnaast is Lucifer ook een detectiveserie: de hoofdpersoon, in elke aflevering gekoppeld aan detective Chloe Decker (Lauren German), zet zich in om de vele misdaden en mysteries op te lossen die de stad door elkaar schudden. Romantiek, actie en komedie ontbreken niet, dankzij de perfect gekarakteriseerde complementaire personages. Deze ingrediënten zijn ook terug te vinden in andere streaming content: ontdek tv-series die vergelijkbaar zijn met Lucifer.

American Gods op Amazon Prime Video

American Gods is de Amerikaanse serie gemaakt door Bryan Fuller en Michael Green. Het vertelt het verhaal van Shadow Moon en zijn mysterieuze ontmoeting met een man van middelbare leeftijd die zichzelf Mr. Wednesday noemt. Deze vreemde man kent zelfs de meest verborgen details van Shadow Moon’s leven en biedt aan zijn lijfwacht te worden. Zij beginnen aan een unieke reis die een originele kijk toont op het moderne concept van God en oude goden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Neil Gaiman, die ook het personage van Lucifer bedacht.

American Gods is beschikbaar op Amazon Prime Video.

Locke & Key op Netflix

De tweede titel die Lucifer-fans wellicht ook aanspreekt is Locke &; Key dat in februari 2020 debuteerde op streaming.

Het vertelt het verhaal van drie broers die na de moord op hun vader verhuizen naar Massachusetts. Hier ontdekken ze dat het huis waar ze zijn ingetrokken magische sleutels heeft die hen ongelooflijke krachten geven, maar een demon zal alles doen om ze te stelen. Net als Lucifer is er een sterk element van magie en het bovennatuurlijke.

Het eerste seizoen van Locke & Key staat op Netflix.

Supernatural op Amazon Prime Video

Als het gaat om het misdaad- en fantasygenre, kun je niet om Supernatural heen, de langlopende serie die nu aan zijn vijftiende seizoen bezig is. Supernatural is niet alleen perfect voor liefhebbers van lange en gearticuleerde verhalen, maar heeft ook een aantal elementen gemeen met Lucifer, met name de ontmoeting tussen onderzoek en het bovennatuurlijke.

Om deze link te verdiepen, hoef je alleen maar te kijken: Sopranatural is beschikbaar op Prime Video.