Prison Break: zesde seizoen bevestigd

Acteur Dominic Purcells Instagram-profiel doet de hoop van fans herleven: Prison Break keert terug met een nieuw seizoen

Prison Break is een van de meest geliefde tv-series van begin jaren 2000, vooral in de Verenigde Staten waar het een groot publiek van fans voor zich won. Het werd gelanceerd in 2005 en na een hiatus die een paar jaar duurde, werd het in 2017 nieuw leven ingeblazen met het vijfde seizoen, dat zich een volle 7 jaar na de gebeurtenissen van het vorige hoofdstuk afspeelde.

Sindsdien is er geen nieuws meer geweest van de productie. Het verhaal van Prison Break is echter niet echt afgelopen en dit heeft verschillende hoop gegeven aan fans die al jaren wachten op een laatste seizoen. Geruchten over een mogelijk zesde seizoen van de show zijn bevestigd door Dominic Purcell, die Lincoln Burrows speelt in het beroemde gevangenisdrama. De acteur publiceerde een ironische post op zijn Instagram-profiel die weinig ruimte laat voor twijfel: seizoen zes gaat zeker gebeuren, ook al weten we nog niet wanneer. Netflix en andere soortgelijke platforms zijn immers wanhopig op zoek naar content om te distribueren.

Prison Break plot: waar het over gaat

Omdat het een oude tv-serie is, zijn veel mensen niet precies bekend met de gebeurtenissen die het beroemd hebben gemaakt. De show werd uitgezonden van 2005 tot 2009 en keerde terug in 2017. In 2018 zei Fox dat het werkte aan een zesde seizoen, maar gaf vervolgens geen verder nieuws vrij voor de volgende twee jaar.

Prison Break begint met het verhaal van een man, Lincoln Burrows (gespeeld door Dominic Purcell), die ter dood wordt veroordeeld omdat hij wordt beschuldigd van de moord op een rijke tycoon in Washington. De man verklaart echter onschuldig te zijn en is ervan overtuigd erin geluisd te zijn. Niemand gelooft hem, behalve zijn broer Michael Scofield (gespeeld door Wentworth Miller), die een plan bedenkt om hem uit de gevangenis te breken. Om het plan uit te voeren, moet hij zich echter laten opsluiten in de gevangenis, dus fingeert hij een bankoverval. Vanuit deze incipit ontwikkelt zich het verhaal van de twee broers bij de ontsnapping uit de gevangenis.

Het verhaal is erg spannend omdat er verschillende andere personages bij betrokken zijn die hen zullen helpen bij hun opzet, maar ook die hen in de weg zullen zitten. De tv-serie heeft nu een vijfde seizoen bereikt zonder de verhalende gebeurtenissen daadwerkelijk af te ronden. Het genre is moeilijk in te delen door de verscheidenheid aan onderwerpen, variërend van actie tot thriller tot drama.

Prison Break nieuws: post van hoofdrolspeler

Dominic Purcell publiceerde op 22 september een post die de hoop van fans weer heeft aangewakkerd. Hij verschijnt voor de camera zoals hij nu is, met een halve glimlach, en kondigt een reeks geruchten over zijn leven aan: ‘Gerucht nummer 1: ik ben oud, ik ben 50. Gerucht nummer 2: niet alleen kaal. Gerucht nummer 3: Prison Break 6 komt er, ja. Gerucht 4: Hou ik van mensen? Nee, helemaal niet.”

Die korte vermelding van de tv-serie veroorzaakte onmiddellijke mond-tot-mondreclame onder het publiek, dat toestroomde om vragen te stellen in de commentaren van de inhoud.

Waar Prison Break te bekijken op streaming?”

De eerste vijf seizoenen van de tv-serie zijn op dit moment beschikbaar op Apple TV en Netflix.

Om het op Netflix te bekijken, hoef je je alleen maar te abonneren op de webdienst, de app te downloaden en het te starten.

Het platform heeft verschillende soorten abonnementen naargelang de behoeften van de gebruikers en is compatibel met smart-tv’s, waar je de app kunt downloaden, maar het kan ook worden gestart via de browser van je computer. Bovendien hoeft u alleen maar een spelconsole op uw tv aan te sluiten om Netflix te downloaden en op een gewone tv te bekijken. Zelfs om Prison Break op Apple TV te bekijken, moet je je abonneren op de dienst.