Hoe deel je Instagram-foto’s naar Facebook

Wil je een foto van Instagram naar Facebook delen? Je kunt het gemakkelijk en automatisch doen. Ontdek hoe

Instagram is niet alleen een app om foto’s te delen en plezier te maken met vrienden, het kan ook worden omgezet in een nuttig marketinginstrument voor bedrijven en professionals. Het kan worden gebruikt om effectieve branding- en verkoopstrategieën te ontwikkelen, projecten, medewerkers, achter de schermen en creatieve ideeën te laten zien om klanten te werven of te behouden.

Veel bedrijfseigenaren en specialisten vermijden echter het gebruik ervan, omdat ze al vertrouwen op Facebook en het tijdrovend zou zijn om een aanwezigheid op een ander sociaal netwerk te onderhouden. Gelukkig is er goed nieuws voor particulieren en bedrijven: er is een effectieve manier om Instagram-foto’s automatisch op Facebook te delen en zo kostbare minuten te besparen. De procedure is zeer eenvoudig en snel uit te voeren. Wil je het eens proberen? Download eerst de Instagram-app naar je smartphone of tablet en synchroniseer je profiel of Facebook-pagina.

Instagram- en Facebook-accounts koppelen

Om te beginnen met posten van Instagram naar Facebook, moet je de app starten op je iPhone of Android-smartphone. Wanneer u in de hoofdinterface bent, tikt u op het pictogram Profiel in de rechterbenedenhoek (de gestileerde halve borst, natuurlijk). Van hieruit selecteert u het Menu-icoon in de rechterbovenhoek, d.w.z. het icoon met drie parallelle lijnen. Om verder te gaan, volg het pad: Instellingen > Privacy & Beveiliging en tik tenslotte op Gekoppelde Accounts. Er wordt een scherm geopend met verschillende sociale netwerken: Facebook, Twitter, Tumblr, Ameba en Ok.ru. Tik op het Facebook-pictogram en voer de inloggegevens in om toegang te krijgen tot de app van het sociale netwerk. Nadat je klaar bent met synchroniseren, kun je wat je op Instagram plaatst ook delen op Facebook, inclusief Stories.

Hoe deel je je Instagram-posts op Facebook

Om content van Instagram en Facebook te delen, moet je de foto of video selecteren en uploaden naar de app om deze normaal te plaatsen. Nadat u het filter hebt gekozen en op Volgende hebt geklikt, komt u in het scherm Caption. Hier kunt u een tekst toevoegen die de post beschrijft, samen met eventuele hashtags, tags en geolocatie. Op hetzelfde scherm, onderaan, vindt u de mogelijkheid om de inhoud ook te delen op uw Facebook profiel of pagina. Om dit te doen, selecteert u gewoon het juiste pictogram. In dat geval wordt het bericht gelijktijdig op beide sociale netwerken gepubliceerd. U kunt natuurlijk altijd uw Facebook- en Instagram-accounts loskoppelen. U kunt dit doen in de foto sociale netwerk app.