Gratis app voor toegang tot 80 jaar WK-geschiedenis

QlikTech biedt voetbalfans “Kick It & Qlik It”, een gratis service voor toegang tot actuele wedstrijdresultaten tijdens het WK. Daarnaast biedt de app tal van analysemogelijkheden op basis van gegevens uit 80 jaar WK-geschiedenis.

Met de gratis dienst “Kick It & Qlik It – World Football Fan App” kunnen gegevens uit bijna 80 jaar WK-geschiedenis worden opgeroepen en met elkaar worden vergeleken met behulp van een breed scala aan selectiemogelijkheden. De toepassing biedt bijvoorbeeld informatie over het aantal overtredingen en strafschoppen dat tijdens een toernooi is begaan of gescoord en welke spelers daarbij betrokken waren.

Naast het ophalen en evalueren van historische waarden, wordt de database die is opgeslagen in Kick It & Qlik It elke 60 minuten bijgewerkt met actuele wedstrijdgegevens en resultaten tijdens het komende WK van 11 juni tot 11 juli 2010. Hierdoor kunnen gegevens van huidige wedstrijden in bijna realtime worden vergeleken en geanalyseerd met eerdere toernooien en teams.

QlikTech geeft enkele voorbeelden van welke specifieke informatie ook met Kick It & Qlik It kan worden opgevraagd:

  • de correlatie tussen de lengte van een speler en zijn kopdoelkans,
  • welke spelers op welke posities de meeste gele kaarten kregen en wat de leeftijdsverschillen zijn voor de verschillende posities,
  • welk deel van het spel de meeste doelpunten oplevert,
  • wie de jongste en oudste spelers van het toernooi zijn,
  • hoeveel overtredingen en strafschoppen er tijdens het toernooi zijn begaan/gescoord en welke spelers daarbij betrokken waren.

Kick It & Qlik It is gebaseerd op de business intelligence- en rapportageoplossing QlikView en is online en via elk mobiel apparaat beschikbaar, aldus QlikTech.