Hoe echt geld verdienen met werken voor Google (zelfs vanuit huis)

Google lanceert een app via welke we geld kunnen ontvangen als we kleine klusjes thuis of in de buurt doen

Er is een manier om “klusjes” te doen voor Google, en daarbuiten, en geld op je bankrekening te ontvangen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Het heet “Task Mate” en het is een nieuwe app van Google en het is in “Early Access” op de Indiase Play Store, dat wil zeggen dat het is gewijd aan een paar beta testers.

Zoals u kunt lezen in de app informatie blad, in feite is het nog steeds in de ontwikkelingsfase en het is niet klaar voor het grote publiek, maar van dezelfde blad kunt u ook leren in detail hoe het zal werken, als en wanneer het zal worden opengesteld voor iedereen. Echter, de manier waarop het is gestructureerd, lijkt het erop dat het een app is voorbestemd om te blijven en niet te verdwijnen zoals vele andere eerdere Google-experimenten. Hier is hoe Google Task werkt en hoe je het kunt gebruiken om echt geld te verdienen. Als u een fulltime baan wilt vinden, kunt u onze gids over het vinden van een baan met Google lezen.

Hoe Google Task Mate werkt

Task Mate is een app waarmee u in drie eenvoudige stappen geld kunt verdienen: de eerste stap is het zoeken naar een taak, d.w.z. een taak die moet worden voltooid; de tweede stap is het uitvoeren van de taak; de derde stap is het innen van de beloning.

De beloning is in lokale valuta en wordt bijgeschreven op een bankrekening die u tijdens de registratie moet aangeven. Het is mogelijk om krediet op te bouwen uit verschillende taken voordat je vraagt om het op de rekening te storten, maar je moet minstens 10 dollar ophopen voordat je erom vraagt. Zodra u het geld op uw account hebt ontvangen, kunt u het uitgeven zoals u wilt, zonder enige beperkingen.

Wat u moet doen om geld te verdienen met Google Task Mate

Het hart van het platform zijn dus de taken die moeten worden uitgevoerd om geld te verdienen. Er zijn twee soorten taken: taken die thuis moeten worden uitgevoerd en taken “in het veld”.

De eerstgenoemde zijn taken zoals het vertalen van zinnen, het uitspreken van woorden in een bepaalde taal of het beantwoorden van een enquête, terwijl de laatstgenoemde taken taken zijn zoals ergens een foto gaan maken van een restaurant en deze vervolgens uploaden via de app.

Als de taak is voltooid, ontvangen wij een evaluatie van de persoon die de taak heeft aangevraagd en, als deze positief is, innen wij het beloofde bedrag. Hoe meer taken we goedgekeurd krijgen, hoe hoger onze ranking, wat ons een betrouwbare “tasker” kan maken wanneer meer mensen akkoord gaan om dezelfde taak uit te voeren en de persoon die de taak heeft aangevraagd moet kiezen aan wie hij de taak geeft.

Wie wijst de taken toe (en wie betaalt de gebruikers)

Google zegt dat taken worden “gepubliceerd door bedrijven over de hele wereld”, zonder te specificeren hoe deze bedrijven een taak kunnen aanvragen en ervoor kunnen betalen. Er zijn in principe twee hypotheses: ofwel via een ‘zakelijk’ profiel op de app zelf, ofwel via het Google My Business-account.

Het is echter zeker dat sommige taken kunnen worden toegewezen door Google zelf, die iemand kan sturen om een foto van een winkeletalage te maken om deze in Maps of Street View in te voegen. Onder de betalers zal dus ook Big G zitten en niet alleen kleine en grote bedrijven.

Hoeveel kun je verdienen met Google Task Mate

Op dit punt rijst spontaan de vraag: hoeveel verdien je door “klusjes op te knappen” voor Google en haar klanten? Natuurlijk hangt de beloning af van de taak en van wie hem toewijst, maar een voorbeeld staat al tussen de afbeeldingen die Google heeft gepubliceerd in het tabblad Task Mate in de Play Store.

Deze afbeelding toont de taak om een foto te maken van een etalage, op vijf minuten lopen van de gebruiker. Op het tabblad staat dat de taak is aangevraagd door Task Mate, d.w.z. door Google zelf, en dat de vergoeding 25 cent bedraagt. Voor de vertaling van tien zinnen wordt daarentegen 50 cent betaald.