WhatsApp, hoe snelkoppelingen activeren op de iPhone

Op WhatsApp voor de iPhone is er een weinig bekende functie waarmee je snel foto’s en afbeeldingen kunt delen: zo activeer je hem

Een nieuwe functie is al een paar weken beschikbaar voor WhatsApp, maar weinig mensen hebben het gemerkt, zeker Android-gebruikers niet, want de nieuwe tool is uitgebracht voor de iPhone en op de groene robot smartphones al geruime tijd aanwezig. We hebben het over de snelkoppeling waarmee je snel inhoud van het web (afbeelding, video, GIF) kunt delen op WhatsApp. Als je tot voor kort op de deelknop van je iPhone drukte, verschenen je meest frequente WhatsApp-contacten niet.

Dit is een functie waar de ontwikkelaars van de messaging-app hard aan hebben gewerkt, en die ook op de nodige problemen is gestuit, maar die uiteindelijk tegelijk met de release van iOS 13.6 op de iPhone is verschenen. Om de nieuwe snelkoppelingen van WhatsApp te laten werken, is het echter niet voldoende om iOS 13.6 te downloaden en de app bij te werken naar de laatst beschikbare versie, maar zijn er nog andere vereisten waaraan moet worden voldaan. De tool conflicteert met WhatsApp’s Schermvergrendeling en je moet deze uitschakelen. Hier lees je hoe je dat doet.

Hoe WhatsApp-snelkoppelingen inschakelen op iPhone

Er is geen speciaal onderdeel in de instellingen van WhatsApp dat je moet inschakelen. Je hoeft alleen maar de app en het besturingssysteem van je iPhone te updaten. Er zijn echter een paar vereisten waaraan moet worden voldaan om het pictogram van WhatsApp-contacten te laten verschijnen in het menu Delen.

Waarvoor dient de nieuwe tool? Simpel gezegd is het een snelkoppeling waarmee je sneller media-inhoud van het web kunt delen in WhatsApp. Wanneer een gebruiker op de deelknop drukt, verschijnen de meest frequente contacten van de messaging-app nu op de voorste rij.

Om ze te laten verschijnen, is er echter een fundamentele vereiste: de tool conflicteert met WhatsApp’s schermvergrendeling. Het is niet mogelijk om beide actief te hebben. Als je de nieuwe sneltoetsen wilt testen, moet je inloggen op WhatsApp, naar Instellingen gaan en Schermvergrendeling uitschakelen. Stuur vervolgens een bericht in de app naar de contactpersoon die je in de snelkoppelingen wilt laten verschijnen en kijk of hun pictogram verschijnt als je op de knop Delen drukt.

Hoe krijg je de nieuwe WhatsApp-functie op de iPhone

Om de nieuwe WhatsApp-snelkoppelingen te krijgen, moet je updaten naar de nieuwste versie die niet alleen voor de messaging-app beschikbaar is, maar ook voor iOS. Voor het besturingssysteem van Apple is de vereiste versie ten minste 13.6 of hoger.

Om WhatsApp bij te werken ga je gewoon naar de App Store en controleer je of er updates zijn, terwijl je voor iOS naar Instellingen moet gaan, op Algemeen klikt en vervolgens op “Software-update”.