6 weinig bekende functies van Google Maps voor Android

Er zijn een heleboel trucs op de Google Maps-app voor Android die veel gebruikers niet kennen, van parkeren tot 3D-kaarten

Google Maps is tegenwoordig een bijna onmisbare dienst. Het stelt ons in staat door onbekende steden te navigeren of de verkeerssituatie in real time te kennen. En dit op onze smartphone of tablet. Toch zijn er een aantal trucs op Google Maps voor Android die niet iedereen kent.

Laten we beginnen met een handige maar weinig gebruikte functie: het handmatig meten van afstanden. De navigatiefuncties van Google Maps zijn geweldig om van punt A naar punt B te komen. Maar soms is het niet nodig om een volledige route te controleren. Om te weten te komen of we de auto moeten nemen of te voet moeten gaan, hoeven we alleen maar de afstand tot de gewenste bestemming te controleren. Om dit te doen zonder de navigatie te starten, kunnen we handmatig de meters of kilometers controleren die ons scheiden van ons referentiepunt. Hoe doen we dit? Klik gewoon op de plaats waarheen u wilt gaan totdat er een rode stip verschijnt.

Als u de plaats met de rode marker hebt geselecteerd, klikt u op de naam van de plaats om een menu weer te geven waaruit u Afstand meten kunt selecteren. Als u dit doet, verschijnt er op de kaart een lijn-voor-lijn-route bestaande uit stippen, die de exacte afstand tot het bestemmingspunt aangeeft. Als u op Annuleren drukt, wordt deze informatie van de kaart verwijderd.

Herinner me waar ik heb geparkeerd

Iedereen is teruggekeerd naar de parkeerplaats en heeft zijn auto niet gevonden. Het is heel gemakkelijk om verward te raken in een stadion, winkelcentrum of concert. Google Maps op Android kan worden gebruikt om ons eraan te herinneren waar we geparkeerd hebben. Om dit te doen, opent u de app zodra u hebt geparkeerd en selecteert u de optie Mijn parkeerplaats opslaan in het menu. De locatie wordt dan opgeslagen en wanneer we die nodig hebben, kunnen we de navigator zo instellen dat we snel naar de auto terugkeren.

Treinschema

Het leven van een forens is niet eenvoudig. Vooral als we met de trein reizen. Gelukkig kunnen we op Google Maps een voorproefje krijgen van de dienstregelingen van de verschillende openbaarvervoerdiensten. Van bussen tot treinen. Om de dienstregeling te bekijken, klikt u gewoon op de naam van een bushalte, metrostation of treinstation. Als we navigatie instellen, kunnen we ook verschillende tijden kiezen onder de reisopties om te controleren of er wijzigingen zijn op feestdagen.

Een hotel boeken

Google Maps kan ook worden gebruikt om diensten bij ons in de buurt te controleren. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat we in een onbekende stad zijn en dat we een pizzeria of een geldautomaat moeten vinden. We hoeven alleen maar te kijken wat er in onze buurt is. Op Google Maps kunnen we zelfs de beschikbaarheid van hotels controleren en rechtstreeks vanuit de app boeken.

Deel reisinformatie

Bangrijke echtgenotes, echtgenoten of familieleden? Geen probleem met Google Maps kunnen we de voortgang van onze reis met één klik delen. Zodat iedereen zich thuis beter voelt. U kunt dit doen door de functie Reisinformatie delen te gebruiken.

3D-kaarten

Sommige plaatsen in de wereld, met name in de VS en het VK, kunnen op onze Android-smartphones in 3D worden bekeken. Het is heel gemakkelijk door in te zoomen op een stad en de kaart 45° te kantelen, zodat je de gebouwen en monumenten vorm begint te geven.