Zo kunnen systeemhuizen het onderwerp containermanagement aanpakken

Red Hat’s partnerprogramma “Leading with Containers” is vooral bedoeld om systeemhuizen en ISV’s geschikt te maken voor het gebruik van OpenShift bij de ontwikkeling van Kubernetes-gebaseerde cloudapplicaties. Enrico Bartz van SVA beschrijft hoe systeemhuizen containerbeheer kunnen benaderen.

Enrico Bartz, Head of Competence Center Container Platform & Cloud Management at Systemhaus SVA.

Enrico Bartz, Head of Competence Center Container Platform & Cloud Management at Systemhaus SVA.

Het systeemhuis SVA is een Red Hat Premier Business Partner, gekwalificeerd Red Hat Container Platform Specialist en IBM Platinum Business Partner.In de afgelopen twee jaar heeft SVA zijn team verdubbeld in de OpenShift-omgeving. “We zien de belangstelling van onze klanten voor containerdiensten dit jaar opnieuw toenemen, en we hebben al twee keer zoveel proofs of concepts gedaan als vorig jaar.

Aanpak van containerbeheer

Containertechnologie met Kubernetes verschilt aanzienlijk van virtualisatie met Virtual Machines - en dit heeft vele voordelen.

Met containers kunnen onder andere cloud-native applicaties op een failsafe manier worden aangeboden en geëxploiteerd.

Containers zijn slechts één component in het totaalplaatje. Het doel is vaak om toepassingen automatisch en op basis van code uit te rollen in verschillende omgevingen. Dit plaatst systeemhuizen in het midden van het DevOps onderwerp. Naast het containeronderwerp hebben systeemhuizen hier ook veel automatisering nodig, bijvoorbeeld in de vorm van tools voor Continuous Integration en Continuous Delivery (CI/CD-cyclus).

Concrete praktische tips

Herausforderungen

Erfolgsstrategien