Vernieuwingen in Cisco’s partnerprogramma’s

Diensten en het MKB staan centraal in twee partnerprogramma’s die Cisco nu heeft geïntroduceerd. IT-BUSINESS sprak met channelbaas Carsten Heidbrink.

Netwerkfabrikant Cisco introduceerde onlangs twee nieuwe channelprogramma’s, Partner Plus en Partner Services Programme. In een gesprek met IT-BUSINESS op Cisco Expo in Berlijn gaf Carsten Heidbrink, directeur Partner Business bij Cisco, hier meer details over. “De partners met wie ik sprak, maken een gezonde groei door. Ons doel is om via de partners diensten met een hogere waarde aan te bieden.”

Focus op diensten

IT-diensten maken nu al 50 procent van de Cisco-partners uit, terwijl dat vijf jaar geleden nog maar 20 procent was. Het nieuwe partnerdienstenprogramma is bedoeld om deze trend verder te versnellen, aangezien partners nu Cisco’s samenwerkingsdiensten in hun aanbod kunnen integreren. De fabrikant begeleidt partners bij de eerste stappen in het serviceconcept met training en argumentatiehulpmiddelen.

Hier is het middenbedrijf

Speciaal voor bedrijven met kleine en middelgrote klanten is er nu het Partner Plus Programma, dat de twee eerdere programma’s Avant Garde en Partner Sales Force samenvoegt. Het Partner Plus-programma is beschikbaar voor alle partners op het niveau Select en hoger. In Duitsland heeft Cisco 621 Select-partners en 25 gespecialiseerde dealers met een Gold-certificering. Het Partner Plus-programma biedt marketing- en verkooptraining, virtuele toegang tot Cisco-technici, training in partner sales excellence en co-marketingondersteuning, waaronder bedrijfsplanning. “Wij bieden branchebreed het meest partnervriendelijke servicemodel, zodat partners samen met ons succesvolle businessmodellen kunnen ontwikkelen,” zegt Heidbrink. □