Docker datacenter

Docker Datacenter (DDC) is een containerbeheer- en implementatieserviceproject van Docker dat is ontwikkeld om ondernemingen te helpen aan de slag te gaan met hun eigen Docker-ready platforms. Docker beschrijft zijn Docker Datacenter-tool als "een geïntegreerd, end-to-end-platform voor flexibele applicatie-ontwikkeling en -beheer op elke schaal."

In de praktijk dient Docker Datacenter als "een soort container-as-a-service (CaaS) -opstelling binnen een bedrijf, waar IT-afdelingen Docker-images kunnen bouwen en opslaan, code-jockeys applicaties kunnen bouwen en testen in containers op hun laptops of desktopmachines, en beheerders kunnen ze naar servers in het datacenter van het bedrijf of op virtuele machines in de cloud zippen om ze in productie te nemen ", aldus ServerWatch.

Docker Datacenter combineert propriëtaire tools en open source containerprojecten

Net als het Tectonic containerbeheerplatform van CoreOS, omvat Docker Datacenter zowel eigen software als verschillende open source-projecten. De gepatenteerde componenten in Docker Datacenter zijn onder meer Docker Universal Control Plane (UCP) en Docker Trusted Registry (DTR), die zowel Docker Engine als embedded open source Docker-projecten ondersteunen, zoals Swarm, Content Trust en Networking.

Docker bracht Docker Datacenter voor het eerst uit in General Availability in februari 2016 en in mei van hetzelfde jaar bracht het een nieuwe versie van Docker Datacenter uit. Naast andere mogelijkheden en nieuwe functies bevat de DDC-release van mei 2016 ook bijgewerkte versies van Universal Control Plane 1.1 (UCP), Docker Trusted Registry 2.0 (DTR), Docker Engine 1.11, Swarm 1.2 en Compose 1.7.