Andreas Bortoli treedt toe tot de raad van bestuur van Systemhaus Neumeier

De reeds lang werkzame directeur van C-Entron, Andreas Bortoli, treedt op 1 oktober toe tot de raad van bestuur van Neumeier AG. Naast de systeemhuisactiviteiten ontwikkelt en verkoopt de Neder-Beierse onderneming de SAP-brancheoplossing Systemhaus.One.

Andreas Bortoli was het gezicht van C-Entron totdat hij op 28 februari van dit jaar verrassend zijn aandelen in de softwareleverancier uit Ulm verkocht. Nu is de IT-ondernemer van het eerste uur terug in het kanaal: vanaf 1 oktober zal hij toetreden tot de raad van bestuur van Neumeier AG, een systeemhuis uit Mallersdorf-Pfaffenberg in Neder-Beieren. Samen met Thomas Neumeier en Josef Braunrieder zal Bortoli het bedrijf leiden en verantwoordelijk zijn voor sales en marketing.

De Zwaben wil zich met name richten op het stimuleren van de cloud business en het uitbreiden van het aanbod van managed services. Na zijn vertrek bij C-Entron is het “voor hem een geweldige stap om in de toekomst middelgrote bedrijven professioneel van dienst te zijn met de portefeuille van een sterk systeemhuis”, aldus Bortoli. Neumeier is al meer dan 20 jaar actief op de markt. Het bedrijf, dat momenteel ongeveer 50 mensen in dienst heeft, richt zich voornamelijk op KMO’s in Beieren.

ERP-software voor systeemhuizen

Naast de systeemhuisactiviteiten ontwikkelt en verkoopt Neumeier de ERP-software Systemhaus.One, een brancheoplossing gebaseerd op het SAP KMO-product Business One. Bortoli wil ook de marketing van deze oplossing in de toekomst stimuleren. Hij zal daar echter pas vanaf volgend jaar voor zorgen. Op dit gebied concurreert het nieuwe bedrijf van de verkoper met zijn oude.

Tot zijn vertrek had Bortoli precies 15 jaar als co-partner het bedrijf van C-Entron, een leverancier van bedrijfssoftware voor systeemhuizen, geleid. In 1995 had hij reeds de dienstverlener Computer-Service Bortoli opgericht. Voordat de zakenman destijds de stap naar het zelfstandig ondernemerschap zette, leidde hij vijf en een half jaar de verkoop bij het in Ulm gevestigde systeemhuis Fritz & Macziol, dat vandaag de dag als Axians IT Solutions door het leven gaat.