Wat is watson?

IBM Watson is een cognitief computerplatform dat oorspronkelijk door IBM is ontwikkeld om vragen over de quiz Jeopardy te beantwoorden. Watson is gebouwd op het DeepQA-project van het bedrijf en de geavanceerde QA-mogelijkheden (vraag beantwoorden) worden nu gebruikt door IBM en zakelijke klanten in een verscheidenheid aan toepassingen.

Watson is vernoemd naar IBM’s eerste CEO Thomas J. geef zo ​​nauwkeurig mogelijk antwoord op de vraag.

IBM heeft Watson voorzien van miljoenen documenten, waaronder encyclopedieën, woordenboeken, literaire werken, databases, taxonomieën, nieuwsartikelen en ander referentiemateriaal om zijn kennisbasis te vormen.

De aanwezigheid van IBM Watson breidt zich uit naar opkomende technologieën

Tegenwoordig is IBM Watson-technologie uitgebreid naar een breed scala aan commerciële toepassingen, waaronder het aansturen van nieuwe Internet of Things (IoT) -mogelijkheden met Blockchain, beveiliging, cloud en andere technologieën om inzichten te verkrijgen uit de miljarden sensoren die zijn ingebed in machines, apparaten, auto’s en zelfs ziekenhuizen.

IBM past Watson ook toe op belichaamde cognitie, waar het de kunstmatige intelligentie (AI) van Watson in het fysieke woord implementeert, inclusief het gebruik van Watson in robots, avatars en ruimtes.