Photokina voortaan jaarlijks

Tot nu toe opende de Photokina in Keulen om de twee jaar in september haar deuren. Maar dat is niet het enige dat in de toekomst zal veranderen.

Photokina krijgt een algehele facelift. Zoals de organisator, Kölnmesse, heeft aangekondigd, zal de toonaangevende vakbeurs voor de beeldvormingsindustrie volgend jaar voor het laatst in september plaatsvinden en in de toekomst slechts vier in plaats van zes dagen duren. In 2018 zal het plaatsvinden van woensdag tot en met zaterdag (26.9 tot 29.9). Voorheen begon de beurs op dinsdag en eindigde op zondag.

Vanaf 2019 wordt de datum van Photokina dan verplaatst naar mei en zal de beurs jaarlijks worden gehouden.

Nieuw scala aan onderwerpen

Al in 2016 werd het motto “Imaging Unlimited” gebruikt om nieuwe doelgroepen en exposanten aan te spreken. Deze tendens moet worden voortgezet. Onderwerpen rond augmented en virtual reality, cloud computing en holografie staan op de beursagenda. Maar ook smart-home toepassingen, apps en softwareoplossingen voor zowel professioneel gebruik als voor eindgebruikers krijgen in Keulen een platform.

“De digitale transformatie van de beeldvormingsindustrie gaat door en opent nieuwe perspectieven en mogelijkheden voor toegevoegde waarde. Zo kunnen we de handel, de media en onze gebruikers in Keulen een nog breder scala aan state-of-the-art producten, toepassingen en diensten laten zien, die vooral de jonge beeldcultuur recht zullen doen”, aldus Rainer Führes, bestuursvoorzitter van het Photoindustrie-Verband.