Soft-M heet nu Comarch Software und Beratung

Op de algemene vergadering van Soft-M Software und Beratungs AG werd tot een naamswijziging besloten in het kader van de integratie in de Comarch-groep. De uitbreiding van de verkoop is ook bedoeld om marktaandeel te winnen in de MKB-sector.

Vorige week werd in München de jaarlijkse algemene vergadering van Soft-M gehouden. De meerderheidsaandeelhouder van de onderneming is sinds november 2008 de Poolse Comarch-groep. Nu, in de loop van de integratie van Soft-M, werd besloten de naam van het bedrijf te veranderen in Comarch Software und Beratung. De productportefeuille en de dochterondernemingen hebben vorig jaar al een nieuwe naam gekregen.

“We dragen de waarde waarvoor de naam Soft-M al meer dan drie decennia staat – software- en IT-oplossingen die zijn toegesneden op de behoeften van het MKB – over aan het internationale merk Comarch”, aldus Ralf Gärtner, directeur Marketing en Sales, die de voordelen van de ingeslagen bedrijfsweg toelicht. “Op deze manier versterken we onze concurrentiepositie en profiteren we van de aanzienlijke investering van de Comarch Group in het bedrijfsmerk.”

De bijbehorende productassortimestrategie werd toegelicht door CEO Piotr Piatosa: “Wij bieden volledige service voor het MKB. Met een uitgebreide product- en dienstenportfolio, variërend van oplossingen voor ERP, boekhouding, business intelligence, documentbeheer en EDI tot IT-infrastructuur, hosting en SaaS-aanbiedingen, zijn wij in het hele land aanwezig met 13 locaties in de Duitstalige markt. Wij hebben onze verkoop- en servicemiddelen versterkt en blijven ons netwerk van verkooppartners uitbreiden. Dit plaatst ons in een uitstekende positie om extra marktaandeel te winnen.”

In het boekjaar 2009 bedroegen de totale uitgaven voor softwareontwikkeling ongeveer 9,7 miljoen euro en waren daarmee goed voor 25 procent van de jaaromzet. De directie beschouwt de verdere ontwikkeling van de op Java gebaseerde ERP II-software Comarch Semiramis, de ontwikkeling van een volledig geïntegreerd boekhoudsysteem voor Comarch Semiramis en de functionele uitbreiding van de documentbeheersoftware Infostore als bijzonder belangrijke projecten.