Coole rondingen en buigbaar display

LG presenteerde de G Flex2, de nieuwe editie van zijn gebogen smartphone met buigbaar display, tijdens CES in Las Vegas. Een kleiner, scherper beeldscherm en krachtigere hardware moeten LG’s gebogen smartphone onderscheiden.

Net als zijn voorganger heeft LG’s G Flex2 een gebogen ontwerp. Maar in tegenstelling tot de G Flex heeft de nieuwe gebogen smartphone nu een kleiner scherm. Het toestel meet 5,5 inch diagonaal en heeft een resolutie van 1.080 x 1.920 pixels (pixeldichtheid 403 ppi). En de “zelfherstellende” coating op de achterkant van het toestel zou nu sneller en effectiever werken, zodat de gemiddelde genezingstijd voor krassen en kleine beschadigingen aanzienlijk is verkort.

De G Flex2 wordt aangedreven door de 2,0 gigahertz snelle achtkernige Snapdragon 810-processor (64 bit) en de Adreno 430 grafische processor van Qualcomm. Android 5.0 (Lollipop) wordt gebruikt als besturingssysteem. Daarnaast is er een hoofdgeheugen van 16 gigabyte en een werkgeheugen van 2 gigabyte. MicroSD-kaarten met een capaciteit van maximaal 2 terabyte worden ook ondersteund.

De 13-megapixelcamera werkt met een nieuw type laserautofocus. Dit moet het mogelijk maken de afstand tussen de camera en het scherpgestelde object nauwkeurig te meten, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. De frontcamera heeft een resolutie van 2,1 megapixels.

LG’s kromme smartphone weegt 152 gram inclusief de permanent geïnstalleerde 3.000 mAh batterij. Hij ondersteunt LTE, WLAN (802.11 a/b/g/n/ac), NFC en Bluetooth Smart (versie 4.1).

De LG G Flex2 is vanaf eind januari verkrijgbaar in Korea. Daarna zullen andere markten volgen. LG heeft nog geen details gegeven over de prijs.