Xiaomi Mi 10 Pro Plus, top-of-the-line smartphone met recordbrekende prestaties

Xiaomi Mi 10 Pro Plus wordt een smartphone met topprestaties: Snapdragon 865+ met 16GB RAM en 256GB interne opslag aan boord

Er is veel verwarring over Xiaomi’s volgende top-of-the-line smartphone. Het toestel is verschenen op verschillende benchmarkplatforms die altijd recordresultaten lieten optekenen, maar op dit moment weten we nog steeds niet echt hoe het toestel zal heten. Geruchten spreken van de Xiaomi Mi 10 Ultra of Xiaomi Mi 10 Pro Plus, waarbij de laatste optie waarschijnlijker is dan de eerste. Een ding is echter zeker: de smartphone zal over top-of-the-line functies beschikken en zal uniek zijn in zijn soort.

Alle resultaten die tot nu toe zijn getoond van de Xiaomi smartphone (geregistreerd onder de code M2007J1SC ) vertellen ons dat het een toestel zal zijn met Snapdragon 865+ en ten minste 12GB RAM aan boord. De reden is eenvoudig: op AnTuTu, een benchmarkplatform, scoorde het 687.422, een van de hoogste scores ooit. De AnTuTu-resultaten helpen ook om de andere kenmerken van het toestel bloot te leggen: zo zal het scherm 6,67 inch zijn met een FullHD+ resolutie. Dit zou hetzelfde display moeten zijn als op de Mi 10 en Mi 10 Pro.

Xiaomi Mi 10 Pro Plus specs

Veel belangstelling zal ook uitgaan naar het cameracompartiment aan de achterkant. Er zouden in totaal drie sensoren moeten zijn, met een 108-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel groothoeksensor en een periscooplens met minstens 5x zoom.

De batterij zou minstens 4500mAh moeten zijn met ondersteuning voor 50W supersnel opladen.

Wanneer komt de Xiaomi Mi 10 Pro Plus

Er is nog geen vaste datum voor de komst van de smartphone op de markt, maar het zal vrijwel zeker nog een paar weken moeten wachten, zo niet na de zomer. Wat de prijs van de Xiaomi Mi 10 Pro Plus betreft, deze zal zeer waarschijnlijk vrij hoog zijn en meer dan 700 euro bedragen.