Wat is het en hoe werkt “Verbergen uit Dagboek” op Facebook

In de desktopversie heeft Facebook het gebruik van de functie Verbergen uit Dagboek veranderd, hier is hoe je het kunt vinden en hoe je het kunt gebruiken om ongewenste berichten te verwijderen

Een van de grote online nachtmerries is getagd worden in een gênante Facebook-post. En soms vinden we, dankzij de Happen Today-functie van het sociale netwerk, afbeeldingen en posts terug die we nooit hadden willen publiceren. Op Facebook is alles voor altijd, of bijna voor altijd. Niet in het minst omdat het nu nog moeilijker is inhoud uit onze agenda te verwijderen.

Sommige gebruikers hebben erop gewezen dat Facebook onlangs de functie ‘Verbergen in dagboek’ heeft verwijderd. De ontwikkelaars hebben deze functie niet verwijderd, gelukkig voor ons. De knop om een gênante post of inhoud uit onze agenda te verbergen, is gewoon verplaatst. Het is nu minder gemakkelijk en intuïtief te herkennen. Voorheen hoefden we alleen maar op de pijl met opties op elk bericht te klikken en de functie “Verbergen in journaal” aan te klikken. Nu moeten we echter eerst ons activiteitenlogboek openen om dezelfde bewerking uit te voeren. Deze wijziging geldt alleen voor de desktopversie van het sociale netwerk. De mobiele site en de applicatie zijn niet gewijzigd.

Hoe gebruikt u Verbergen van dagboek

Om toegang te krijgen tot het activiteitenlogboek, klikt u op het menupictogram van Facebook (het pictogram met de pijl omlaag). Zodra het menu geopend is, selecteert u het item Activiteitenlogboek. Op dit punt zien we de hele lijst van berichten waarin we getagd zijn en kunnen we beslissen welke we willen tonen en welke we willen verbergen. Vanuit dit gedeelte kunnen we ook likes, tags op foto’s en dergelijke verwijderen.

Permanente wijziging?

Het is niet duidelijk of de wijziging van de functie “Verbergen voor dagboek” op de desktopversie van Facebook permanent is of niet. Volgens bronnen dicht bij Facebook was de verandering slechts een test en kun je op dit moment de dienst blijven gebruiken via het optiemenu boven elk bericht. Waarschijnlijk heeft de wijziging slechts een klein aantal gebruikers wereldwijd getroffen. Dit is een techniek die Facebook vaak gebruikt om te begrijpen of een nieuwe functie of verandering positief of negatief zal worden ontvangen door gebruikers. Het sociale netwerk deed hetzelfde met de It Happened Today-functie, die aanvankelijk was voorbehouden aan enkelen en vervolgens werd uitgebreid voor iedereen.