Hoe Facebook-foto’s delen op WhatsApp

Om een Facebook-foto te delen op WhatsApp moet je de functie “Extern delen” gebruiken. Zo doe je dat

Terwijl we wachten op de mogelijke eenwording van de platforms van WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram Direct, is het delen van media-inhoud van de ene app naar de andere vooralsnog verre van eenvoudig. Om bijvoorbeeld een afbeelding van Facebook naar WhatsApp te sturen, moet je een eenvoudige truc kennen die verborgen zit in de functionaliteit van het sociale netwerk.

Veel mensen gebruiken de klassieke screenshot om een op Facebook geplaatste afbeelding naar een vriend op WhatsApp te sturen. Maar het is niet de gemakkelijkste methode, en het risico bestaat dat het geheugen van uw toestel verstopt raakt met duizenden nutteloze afbeeldingen. De functie waar we het over hebben heet “Extern delen” en is anders dan de eenvoudige “Delen” die onder elk Facebook bericht staat. In feite stuurt het gebruik van de deelknop de gepubliceerde post op Facebook naar je vrienden en niet de afbeelding. Bovendien, als onze vriend op WhatsApp geen account heeft op het sociale netwerk, zal hij het bericht niet eens kunnen zien. Hier lees je hoe je Facebook-foto’s deelt via WhatsApp.

Facebook-foto’s op WhatsApp: de te volgen procedure

Facebook en WhatsApp zijn verschillende platforms en het delen van media-inhoud van de ene applicatie naar de andere kan ingewikkeld zijn. Als het om afbeeldingen gaat, zijn er enkele vrij eenvoudige instructies die maar weinig mensen kennen.

Als je een foto op Facebook ziet die je wilt delen met een vriend op WhatsApp, is het eerste wat je moet doen de foto selecteren. Dit opent een nieuwe pagina met de knoppen “Vind ik leuk”, “Commentaar” en “Delen” onderaan, en het bijschrift dat bij de foto hoort bovenaan. In de rechterbovenhoek ziet u een icoontje met drie verticale puntjes: druk erop en er verschijnt een pop-up menu met drie opties op het scherm. Selecteer “Extern delen” en een nieuw menu wordt geopend met de contacten die we het meest spreken op WhatsApp op de eerste regel. Op de tweede regel staan de sociale toepassingen waar u de foto kunt delen. Kies WhatsApp en het scherm van de berichtentoepassing wordt geopend met alle contacten: kies naar wie je de afbeelding wilt sturen en dat is het. Op deze manier zal onze vriend alleen de foto ontvangen en niet de post waar hij werd gepubliceerd.