Hoe de audio in automatische video’s op Facebook uit te schakelen

In de laatste update van het sociale netwerk starten de video’s in de News Feed automatisch met de audio aan, hier is hoe je de functie en de slechte cijfers kunt blokkeren

Facebook-ontwikkelaars brengen vaak wijzigingen aan in het beroemde sociale netwerk om de gebruikerservaring te verbeteren. Deze veranderingen vinden echter niet altijd bijval bij het publiek en kunnen aanleiding geven tot kritiek. Een van de functies die de meeste controverse heeft veroorzaakt, is het automatisch afspelen van video’s met actieve audio in de News Feed, dat wil zeggen op het hoofdscherm.

Uit een door Facebook uitgevoerd onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de gebruikers deze functie nogal onprettig vindt. In dit verband is echter geen actie ondernomen. Dit gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat er een aantal vrij eenvoudige manieren zijn om geautomatiseerde video’s te dempen, en dat deze zelfs kunnen worden uitgevoerd door mensen die niet erg technisch onderlegd zijn.

De vereiste procedures verschillen enigszins afhankelijk van of je het Android- of iOS-besturingssysteem hebt. De stappen zijn echter altijd intuïtief en vereisen geen speciale vaardigheden of tijd, in feite nemen ze slechts een paar minuten in beslag.

Het geluid van automatische Facebook-video’s uitschakelen: Android

Diegenen die het Android-besturingssysteem hebben, moeten om het geluid van video’s die automatisch op Facebook starten uit te schakelen, de app voor het sociale netwerk openen en vervolgens op het menu klikken, dat zich rechtsboven bevindt en wordt gekenmerkt door drie horizontale lijnen die boven elkaar zijn geplaatst. Op dit punt, scrollend naar beneden, zou de optie “App Settings” moeten verschijnen. Eenmaal daar, klik erop en deactiveer de optie “Video’s in Nieuwsfeed starten met geluid”. Als u deze instelling niet ziet, is uw account nog niet bijgewerkt.

Geluid van Facebook tijdelijk uitschakelen

Ook als u op zoek bent naar een tijdelijke maatregel (ook geldig voor iOS), kunt u het op de stille modus zetten. Hiermee worden automatische video’s gedempt totdat het volume op uw telefoon of tablet weer wordt ingeschakeld. Er moet echter worden opgemerkt dat deze keuze van invloed is op alle toepassingen die beschikbaar zijn op het gebruikte apparaat en niet alleen op Facebook, dus het is misschien niet de meest geschikte oplossing om te ondernemen.

Hoe een video op Facebook dempen: IOS

Als u een iPad of iPhone gebruikt, moet u, om het automatisch afspelen van video’s met geluid uit te schakelen, naar uw persoonlijke Facebook-account gaan, op het menu bestaande uit drie horizontale lijnen klikken, dat zich rechtsboven bevindt, en het item “Instellingen” kiezen. Zodra u dit hebt gedaan, klikt u op “Accountinstellingen” en vervolgens op “Geluiden”.

Om de functie uit te schakelen, vinkt u de optie “Video’s in Nieuwsfeed starten met geluid” aan. Indien nodig kunt u echter het automatisch afspelen van video’s volledig uitschakelen of het alleen activeren in geval van Wi-Fi-verbindingen.

Als u daarentegen op zowel Android als iOS het geluid van video’s die automatisch worden afgespeeld niet hoort, maar dat wel zou willen, doe dan het omgekeerde en controleer of het item “Video’s in Nieuwsfeed starten met geluid” in Instellingen niet op “Uit” staat.

Hoe blokkeer je Facebook-video’s op Android

Vraagt u zich af hoe u automatische video’s op Fb op Android kunt uitschakelen? U kunt dit ook doen, en het is heel eenvoudig: start de app op uw smartphone, klik op het “hamburger”-pictogram (de drie lijnen in de rechterbovenhoek) en selecteer “Instellingen” onderaan. Klik vervolgens op “Autoplay” en vink “Video’s nooit automatisch afspelen” aan en u heeft het automatisch starten van Facebook-video’s op Android uitgeschakeld.

Hoe Facebook-video’s uitschakelen op iPhone

U wilt het automatisch afspelen van Facebook-video’s op uw iPhone blokkeren, maar u weet niet hoe u dat moet doen? Nogmaals, het is heel eenvoudig: open de app, ga naar het “hamburger” icoontje rechtsonder, klik op Instellingen en dan Account Instellingen. Kies vervolgens ‘Video’s en foto’s’, klik op ‘Automatisch afspelen’ en vink het vakje ‘Video’s nooit automatisch afspelen’ aan.