Xiaomi Mi Max 3 officieel: 7-inch scherm en oneindige batterij

Xiaomi heeft zijn nieuwe phablet de Mi Max 3 onthuld, een toestel met dubbele achtercamera’s, 6,9-inch scherm en 5.500mAh superbatterij

Xiaomi heeft zijn nieuwe mid-range smartphone onthuld: de Mi Max 3. Het is een toestel met een zeer groot, zij het bezeled, 6,9-inch scherm met een 18:9 beeldverhouding. De nieuwe Xiaomi smartphone leent verschillende functies van Xiaomi’s andere vlaggenschip toestel, de Redmi Note 5. Hij beschikt niet alleen over dezelfde processor, maar ook over dezelfde dubbele camera. De kracht van deze Xiaomi Mi Max 3 is het gebruik van kunstmatige intelligentie om verschillende handelingen te vereenvoudigen en te verbeteren. We zullen bijvoorbeeld snel zoekopdrachten kunnen uitvoeren dankzij de stemassistent en tegelijkertijd zullen we ook de kwaliteit van onze foto’s kunnen verbeteren dankzij de camera AI die een specifieke functie heeft om selfies te verbeteren.

Xiaomi Mi Max 3: technische specificaties

Het scherm van de Xiaomi Mi Max 3 is maar liefst zeven inch groot, met een FullHD+ resolutie.

De nieuwe phablet meet 176,15 x 87,4 x 7,99 mm en weegt 221 gram. Er is ook een vingerafdruksensor aan de achterkant van de phablet onder de dubbele camera en een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Aan boord is de Qualcomm Snapdragon 636 chipset met een 1,8 GHz octa-core CPU. Er zijn twee varianten, een met 4 GB RAM en 64 GB interne opslag en een met 6 GB RAM en 128 GB opslag. De autonomie zou meer dan twee dagen gemiddeld gebruik moeten bedragen, dankzij de eerder genoemde 5,5oomAh batterij. De Xiaomi Mi Max 3 zal draaien op Android Oreo 8.1 zwaar aangepast met MIUI 9. Deze versie van de grafische gebruikersinterface van de Chinese fabrikant zal de komende maanden worden bijgewerkt, eerst naar MIUI 10 en vervolgens ook naar MIUI 11. Dit bevestigt hoe Xiaomi veel zorg besteedt aan het updaten van zijn apparaten.

Xiaomi Mi Max 3: Foto-compartiment

Aan de achterkant van de Xiaomi Mi Max 3 vinden we een dubbele camera met een 12-megapixel hoofdsensor en een brandpuntsafstand van 1,9, ondersteund door een tweede 5-megapixelsensor met een brandpuntsafstand van 2,0. De frontcamera, zoals gezegd aangedreven door kunstmatige intelligentie, is 8 megapixel.

Xioami Mi Max: beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Xiomi Mi Max is op de markt verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: goud, blauw en zwart. Zoals gezegd zal hij te koop zijn in twee verschillende varianten. Het model met 4 GB en 64 GB opslagruimte kost 220 euro, terwijl het model met 6 GB en 128 GB interne opslagruimte 255 euro kost.