Redmi 10X, goedkope 5G-smartphone met 4 camera’s

Redmi 10 X wordt een goedkope 5G-smartphone met een groot potentieel. Aan boord is de MediaTek Dimensity 820 chipset met 8GB RAM. Vier achtercamera’s

De volgende smartphone van Redmi wordt op 26 mei in China onthuld, en het wordt een budgetsmartphone met een aantal zeer interessante functies. Hij zal de Redmi 10X heten en dankzij de Mediatek Dimensity 820 SoC zal hij ook beschikbaar zijn in een 5G-versie. Het toestel zal beschikbaar zijn in drie versies: 4G, 5G en Pro 5G, en zal ook behoorlijk krachtig zijn: Redmi beweert het te hebben getest op het populaire Android smartphone benchmarking platform AnTuTu, met een score van 415.672 punten (de fabrikant verwijst waarschijnlijk naar de Pro-versie). Dit is ergens tussen de Samsung S10 en Samsung S10+. Daarnaast zal de Redmi 10X beschikken over een complexe vier-cameratechnologie, die zou kunnen leiden tot resultaten die vergelijkbaar zijn met die van de Google Pixel 4, volgens de eerste promotiefoto die Redmi heeft vrijgegeven en die is gemaakt met de 10X Pro.

Redmi 10X: De camera-afdeling

De Redmi 10X zal beschikken over een cameragedeelte met vier achtersensoren: de 48 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoeklens, een 2 MP telelens en een 2 MP macro-lens. Het Pro-model heeft naar verwachting een hybride zoom tot 30X en een optische stabilisator op de hoofdlens. Er zal geen ToF dieptesensor zijn, terwijl de frontcamera 13 MP zal zijn. Naast de hardware is het echter de camerabeheersoftware die veel goeds belooft: dit is het deep learning-framework dat door Xiaomi is ontwikkeld om opnamen te optimaliseren, dat modi biedt zoals ‘Star Trek’ voor het fotograferen van de nachtelijke hemel en sterren en waarmee volgens de fabrikant foto’s kunnen worden gemaakt met belichtingen tot een minuut, zelfs zonder gebruik van een statief.

Redmi 10X: technische specificaties

De rest van de technische specificaties van de Redmi 10X zullen ook van topniveau zijn, zoals wordt bevestigd door de AnTuTu-score. De achtkernige Mediatek Dimensity 820-processor en Mali-G57 GPU zullen worden aangevuld met 4, 6 of 8 GB RAM. De opslagcapaciteit bedraagt maximaal 256 GB, uitbreidbaar tot 2 TB met microSD. De waarschijnlijke configuraties zijn 4/64 GB, 6/64 GB, 8/128 GB en 8/256 GB. Het scherm wordt 6,57-inch, FHD+ (2.400×1080 pixels) in OLED-technologie en hierdoor heeft Redmi de vingerafdruksensor onder het scherm kunnen integreren. De batterij zal 4.500 mAh zijn, met snelladen tot 22,5 watt.