PressIT: Collaboration-oplossing van Panasonic

Het Japanse Panasonic breidt zijn portfolio van collaboration-oplossingen uit met een draadloos presentatiesysteem. Met PressIT kunnen tot vier presentaties zonder kabels worden gedeeld met één druk op de knop vanaf elk apparaat.

Om de samenwerking in vergaderruimtes te vergemakkelijken, heeft Panasonic een draadloos presentatiesysteem aangekondigd. “PressIT” bestaat uit een ontvanger en verschillende zenders. Volgens de fabrikant werkt de oplossing met elke pc, tablet of smartphone met Android-, Windows- of iOS-besturingssystemen. Gebruikers kunnen de kit gebruiken om presentaties op een scherm of projector te starten door gewoon op een knop te drukken, zonder kabelverbinding of opstellingen. In totaal kunnen tot vier apparaten tegelijk inhoud weergeven. U hoeft alleen maar de ontvanger aan te sluiten op een scherm of projector en een zender op de weergaveapparaten.

Met de PressIT kunnen presentaties tijdens vergaderingen eenvoudig draadloos worden gedeeld vanaf elk scherm.

Oplossing voor alle ontvangers

Twee soorten ontvangers zijn beschikbaar voor video- en audiosignalen van pc’s of andere mobiele apparaten. De basisset bestaat uit een set-top-ontvanger die geschikt is voor gebruik met professionele beeldschermen en projectoren. Daarnaast zijn er twee zenders die zowel een HDMI- als USB-aansluiting hebben.

De tweede variant bevat een SDM-ontvanger (Intel Smart Display Module) die alleen kan worden aangesloten op apparaten uit de SQ1- en SQE1-serie van Panasonic. Het PressIT-systeem zal vanaf oktober 2020 beschikbaar zijn.