Panasonic breidt zijn IP-portfolio uit

Twee nieuwe modellen in de KX-NT600-serie breiden nu het IP-terminalportfolio van Panasonic uit. Terwijl de KX-NT680 van de Japanse fabrikant is uitgerust met een kleurendisplay, is dat van zijn zustermodel KX-NT630 echter slechts monochroom.

De KX-NT680 en KX-NT630 terminals van Panasonic zijn nu verkrijgbaar. De terminals breiden de IP-systeemportfolio van het Japanse bedrijf uit. Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is het scherm. De KX-NT680 heeft een 4,3 inch LC-kleurendisplay met een resolutie van 488 x 272 pixels. De achtergrondhelderheid kan in vier stappen worden ingesteld.

Beide terminals zijn compatibel met het KX-NS communicatieplatform van V7 en KX-NSX van V4. Met behulp van het platform kunnen beeldbestanden worden geïmporteerd en op het display van de KX-NT680 worden weergegeven. De kleinere IP-terminal KX-NT630 heeft een monochroom 3,6-inch LC-display. De toestellen verschillen ook wat de toewijzing van de toetsen betreft: het grotere model biedt 48 opties (12 functietoetsen op 4 niveaus) en het kleinere zustermodel biedt 24 opties (6 functietoetsen op 4 niveaus).

De KX-NT680 en de KX-NT630 zijn verkrijgbaar in zwart en wit.

Op de displays en de toetsindeling na, zijn beide IP-terminals grotendeels identiek qua constructie en verkrijgbaar in zwart en wit. De instellingen kunnen via een centrale beheersfunctie via het netwerk worden overgedragen en via een peer-to-peer verbinding of op afstand worden aangepast. Panasonic maakt gebruik van SRTP (Secure Real-Time Transport Protocol) om de verbinding tussen het communicatiesysteem en de KX-NT600-serie terminals te versleutelen. De KX-NT680 biedt ook de mogelijkheid om headsets via Bluetooth op het toestel aan te sluiten. Het zustermodel heeft hiervoor een 2,5 millimeter jack-ingang.

Dealers kunnen informatie inwinnen over een niet-voor-verkoop-pakket bij erkende distributeurs.

.