Bundels rond web collaboration oplossing Team Drive gebreid

De fabrikant Prime Share streeft naar verdere partnerships met resellers die het product Team Drive in een bundel met hun eigen diensten willen verkopen. Deze moeten bij voorkeur, maar niet uitsluitend, afkomstig zijn uit de gelederen van internet service providers of telecommunicatieaanbieders.

Het product Team Drive van de provider Prime Share maakt het mogelijk om met behulp van een relay server samen aan documenten te werken en deze met elkaar uit te wisselen. Alle teamleden, waar ze ook zijn, hebben altijd een actuele documentversie op hun computer of mobiele apparaat. Versie 1.4 van het product, dat ook onder Windows Vista draait, is nu beschikbaar.

Het bedrijf is nu op zoek naar wederverkopers voor het product, bij voorkeur Internet Service Providers (ISP’s) en telecommunicatieaanbieders. ISP’s kunnen Team Drive bijvoorbeeld samen met serveropslag verkopen. Team Drive is ook geschikt voor mobiele toestellen; hiervoor heeft provider Prime Share synchronisatieprotocollen ontwikkeld die geschikt zijn voor smalbandnetwerken en datacommunicatie via UMTS ondersteunen. Zelfs als de verbinding slecht is, bijvoorbeeld in een tunnel tijdens een treinreis, worden alle gegevensfragmenten na elkaar gesynchroniseerd. “Telecommunicatieproviders kunnen Team Drive daarom goed aanbieden als pakket bij UMTS-datatarieven”, suggereert Detlef Schmuck, Vicepresident Sales en Marketing bij Prime Share.

Nauwelijks kosten voor ISP’s

“Onze technologie kost de ISP-partner niets”, zegt Schmuck. Prime Share rekent echter ongeveer tien euro licentiekosten per gebruiker. In het algemeen bepalen de partners zelf of zij het product willen distribueren met een multi-user licentie, als een enkel product of geïntegreerd als een productbundel.

Gratis basisversie

Naast de premiumversie kan het product ook in een gratis basisversie worden gebruikt. Hiervoor moet de gebruiker echter toegang krijgen tot een FTP-server of een web DAV-server, zoals die door GMX wordt aangeboden. In tegenstelling tot de basisversie ondersteunt de premiumversie toegang tot de relay server, zelfs over firewalls heen, en is daarom geschikt voor bedrijven.

Encryptie garandeert veiligheid

Team Drive vereist dat een virtueel station wordt ingesteld op de lokale harde schijf van elke gebruiker. Dit gebeurt automatisch. Dan kan de gebruiker bestanden bewerken, zelfs zonder internetverbinding. Alle wijzigingen worden via het Internet en een relay-server naar andere documentstations overgebracht zodra een Internet-lijn tot stand is gebracht. De gegevens worden gecodeerd met 256 bits (AES).