Panasonic bewakingscamera met Quad 4K

De i-Pro Extreme multisensor camera van Panasonic is naar verluidt ’s werelds eerste bewakingscamera die vier 4K streams biedt met in totaal 33 MP via Quad 4K. De camera heeft vier vrij bewegende lenzen, elk met een 4K of Full HD beeldsensor, wat scherpe beelden oplevert, zelfs van snel bewegende objecten zoals voertuigen.

Panasonic Business lanceert de iPro Extreme, een bewakingscamera die vier vrij bewegende lenzen heeft. Achter elke lens bevindt zich een 4K-beeldsensor, die een resolutie van 33 MP oplevert.

De camera is verkrijgbaar in zowel een versie met quad Full HD-resolutie met 30 beelden per seconde als een versie met Quad 4K (3.840 x 2.160 pixels) met 15 fps. De Quad 4K-versie draagt de productnaam WV-X8570N, terwijl de Full HD-versie WV-S8530N wordt genoemd.

De multi-sensor camera biedt een intelligente automatische modus (iA-modus) en een waterafstotende coating. Volgens de fabrikant kan hiermee zelfs onder de moeilijkste omstandigheden bewijsmateriaal worden opgenomen.

Dankzij H.265-compressie, slimme coderingstechnologie en zelflerende region-of-interest (ROI)-technologie kan worden bespaard op de benodigde bandbreedte met behoud van een hoge beeldkwaliteit, waardoor het netwerkgebruik tot een minimum wordt beperkt.

Daarnaast zouden de vier vrij beweegbare lenzen de dode hoeken tot een minimum beperken. En via de 40x optische zoom met intelligente zoomstabilisatie mist de camera zelfs de kleinste details niet. De bewakingscamera heeft ook een nachtzicht modus.

De Panasonic multi-sensor camera is nu verkrijgbaar.