Panasonic breidt zijn telefoonportfolio uit

Twee nieuwe modellen in de KX-DT600 serie vullen het assortiment van Panasonic aan. De KX-DT680 en KX-DT635 kunnen worden gebruikt op locaties zonder netwerkbekabeling en bieden daarmee een alternatief voor IP-telefoons.

Ondanks de voortschrijdende IP-isering wordt volgens Panasonic verwacht dat in 2024 nog steeds 20 procent van alle zakelijke terminals ter wereld ISDN zal zijn. Met de KX-DT680 en de KX-DT635 biedt de Japanse fabrikant een alternatief, aangezien de apparaten geen netwerkbekabeling nodig hebben.

Beide telefoons hebben een elektronische hookswitch voor eenvoudige aansluiting van draadloze headsets en zijn verkrijgbaar in zwart of wit. De KX-DT680 heeft een LC-kleurendisplay met achtergrondverlichting. Voor corporate branding of communicatiedoeleinden kunnen logo’s of bedrijfsinformatie gemakkelijk worden geïmporteerd en op het display worden weergegeven. Verder heeft de telefoon 48 vrij programmeerbare functietoetsen, twaalf toetsen op vier niveaus, met zelf-labeling.

De KX-DT635 business terminal heeft 24 vrij programmeerbare functietoetsen, zes toetsen op vier niveaus, en een monochroom display met achtergrondverlichting.

Beide modellen kunnen worden aangesloten op de KX-NS700 Smart Hybrid Communication Server. Aansluiting op oudere Panasonic telecommunicatieplatforms is naar verluidt ook mogelijk via een speciale gateway. De Panasonic KX-DT680 en KX-DT635 zullen naar verwachting vanaf medio juli verkrijgbaar zijn.