Beveiligde toegang op afstand tot bedrijfsmiddelen

Sponsored

De RSA SecurID® Access-verificatieoplossing biedt een breed scala aan geavanceerde verificatieopties om uw VPN te beveiligen of de optie om uit te breiden naar een groter aantal VPN-gebruikers. De oplossing vergemakkelijkt het beheer van verschillende authenticatoren voor verschillende gebruikers en creëert een optimaal evenwicht tussen veiligheid, gemak en kosten.

Blijf sceptisch (phishing)

Wees voorzichtig wanneer u op links klikt – controleer de logica en het gezond verstand en download alleen inhoud van betrouwbare en verifieerbare bronnen: Investeer in opleiding, definieer en live processen om dergelijke aanvallen tot een minimum te beperken. Bovendien verruimen moderne technische concepten uw mogelijkheden om bedreigingen preventief te voorkomen. Deze zorgen ervoor dat u met collega’s of bekenden communiceert en geen gegevens en geheimen met criminelen deelt.

Kies uw endpoint zorgvuldig

Als u uw persoonlijke apparaten voor werkdoeleinden gaat gebruiken of vanuit een thuiskantoor werkt, bespreek dan met uw IT-team hoe u de bedreigingen van de nieuwe manier van werken het hoofd kunt bieden – op preventie gerichte, slanke EDR-oplossingen minimaliseren de aanvalsvector, vergroten de zichtbaarheid en het forensisch potentieel om veilig in onbekende omgevingen te kunnen werken. Ze bieden geavanceerde, centraal beheerde mogelijkheden om de toegang op afstand tot gebruikers, toepassingen en diensten op een workflowgerichte manier te beheren.

Test uw infrastructuur onder stress

Om veilige toegang op afstand in uw workflows te integreren, zijn versleuteling via VPN en controle van digitale workflows absoluut noodzakelijk. Deze infrastructuur moet robuust zijn, bestand zijn tegen de eisen van de werklast en tegelijkertijd voldoen aan de beveiligingseisen (stresstests), zodat externe medewerkers hun taken effectief kunnen uitvoeren.

Segmenteer de toegang van uw medewerkers

Voer een audit uit van uw huidige beleid met betrekking tot de toegang tot en het delen van verschillende soorten gegevens. Stel uw huidige beleid inzake deze toegang tot verschillende soorten gegevens op de proef. Herbekijk zowel het bedrijfsbeleid als de segmentatie van de teams. Op deze manier vormt u verschillende toegangsniveaus die passen bij de verschillende categorieën van gegevensgevoeligheid.

Deze tips voor toegang op afstand zijn bedoeld om u, als werknemer of als bedrijf, te helpen uw gegevens en netwerken beter te beschermen tegen bedreigingen. Met het toenemend aantal gebruikers op afstand en het toenemend gebruik van clouddiensten en -toepassingen kan het ook zinvol zijn te kiezen voor een alternatieve architectuuraanpak zoals SASE (Secure Access Service Edge). Deze bundelt verschillende netwerk- en beveiligingsfuncties en levert deze als een gebruikersgerichte clouddienst. Welke architecturale aanpak u ook kiest, laat de IT-beveiliging niet achter in het bedrijf, maar bied ook de mogelijkheid van beveiligde toegang vanuit het thuiskantoor. De oplossingen van Check Point voor toegang op afstand, in combinatie met RSA SecurID® Access, bieden gebruikers veilige, naadloze toegang tot bedrijfsnetwerken en -bronnen.

(ID:47058133)