Op Instagram kunt u kiezen wie u wilt taggen

Wilt u uw tags in Instagram-foto’s beter beheren? Er komt binnenkort een nieuwe functie gewijd aan deze tags. Ontdek wat het is

Een van de belangrijkste functies van Facebook is de mogelijkheid om mensen in foto’s te taggen. Helaas zijn deze tags vaak een bron van ongemak omdat de persoon in kwestie er niet goed uitzag op de foto of de herkenning gewoon niet leuk vindt.

Ook Instagram staat gebruikers toe om afbeeldingen te taggen, maar tot voor kort was het niet mogelijk om de tags tot in detail te controleren. De app is nu van plan om een paar wijzigingen aan te brengen in zijn Instellingen, waaronder de mogelijkheid om te kiezen wie wel en wie niet de beroemde tags in afbeeldingen kan invoegen. Tot nu toe kon je je tags beheren door ze te blokkeren voor goedkeuring. Met de nieuwe functionaliteit zal het mogelijk zijn hun controle te verbeteren. Met deze manoeuvre blijkt de kwestie van tags opnieuw interessant te zijn, niet alleen voor gebruikers, maar ook voor de bedrijven die de apps ontwikkelen.

Instagram: kenmerken van nieuwe tag-functie

Volgens geruchten die de afgelopen dagen zijn uitgelekt, werkt het beroemde sociaal-fotografische platform aan het invoegen van enkele nieuwe functies binnen Instellingen. Een van de interessantste heeft te maken met privacy. Concreet zou de functie gebruikers de mogelijkheid geven te kiezen wie hen mag taggen en wie niet. Dit is een verborgen functie, onthuld op Twitter door leaker Alessandro Paluzzi (@alex193a).

Snel zal Instagram gebruikers de mogelijkheid geven om te kiezen tussen 3 opties: niemand toestaan om te taggen, alleen volgers toestaan of iedereen toestaan. In een notendop is dit een verbetering van het TAG-gedeelte. Het zal beschikbaar zijn voor zowel Android- als iOS-apparaten. Het beheer van deze tags is echter niet nieuw voor het platform: een oplossing om ze te controleren bestaat al langer.

Hoe beheer je TAG’s op Instagram

De TAG-controlefunctie is in 2018 in het leven geroepen om de privacy op het platform te verbeteren. Je kunt het verzoek om goedkeuring van tags inschakelen en alle in de wachtrij geplaatste afbeeldingen bekijken en in het geval dat je ze wilt verbergen, zodat ze niet op je persoonlijke profiel verschijnen.

Om de functie te activeren, moet je naar de instellingen van Instagram gaan door in te loggen op je profiel en op de drie horizontale lijnen te tikken. In het gedeelte Privacy vindt u ook het kopje TAG: tik erop om de beheerinterface te openen.

Onder het kopje Tagbeheer kunt u “Tags handmatig goedkeuren” aanvinken om te voorkomen dat foto’s met tags automatisch op uw privéprofiel worden weergegeven. Op dezelfde pagina kunt u ook hangende tags bekijken, evenals alle foto’s die al zijn ingevoerd in de getagde berichten sectie. Hier kunt u ook tags verwijderen van afbeeldingen die al in uw account staan. Door op ‘Bewerken’ te tikken, verschijnen er kleine cirkels op elke getagde foto en kun je kiezen om de tag te verbergen of helemaal van je profiel te verwijderen.