WhatsApp: hoe bellen en videobellen met meer dan vier personen

WhatsApp gaat de limiet voor groepsgesprekken verhogen naar meer dan vier deelnemers. Dit is wat er verandert en wanneer de update beschikbaar is

Eén van de grootste tekortkomingen van WhatsApp is de limiet op gesprekken en videogesprekken: maximaal vier deelnemers, inclusief de persoon die het gesprek heeft geïnitieerd. Vergeleken met andere berichtendiensten (bijv. FaceTime) is dit een behoorlijk grote limiet, die gebruikers dwingt zeer specifieke keuzes te maken, vooral als het gaat om groepsvideogesprekken.

Veel mensen ontdekken deze beperking van WhatsApp, vooral in een tijd waarin we allemaal binnenshuis opgesloten zitten vanwege de pandemie. De ontwikkelaars lijken zich echter te hebben gerealiseerd dat de limiet van 4 personen voor videogesprekken een probleem is dat zo snel mogelijk moet worden opgelost en zijn in feite al begonnen met het werken aan een oplossing. In de laatste bèta-update voor Android en iOS wordt specifiek verwezen naar het feit dat de limiet binnenkort zal worden verhoogd. Wanneer zal de nieuwe functie beschikbaar zijn? Er is nog geen vaste datum voor de release, maar die zou spoedig moeten zijn.

WhatsApp, gesprekken en videogesprekken met meer dan 4 deelnemers: het nieuws

Het door WaBetaInfo gemelde nieuws brengt veel nieuwe functies met zich mee. Voor de manier waarop WhatsApp tot nu toe is geweest, is dit een echte revolutie: het uitbreiden van gesprekken en videogesprekken naar meer dan 4 personen betekent een substantiële verandering in het gebruik van de applicatie.

De limiet van 4 personen was vooral te wijten aan een feit van de interface: het invoegen van meer dan 4 rechthoeken in een 6-inch scherm is niet eenvoudig. De verwijzing naar het uitbreiden van het aantal mensen dat kan deelnemen aan een gesprek en videogesprek op WhatsApp is aanwezig in de laatste twee bètaversies van WhatsApp voor Android en iOS, respectievelijk nummer 2.20.128 en 2.20.50.23. In de app-code wordt niet vermeld wat de nieuwe limiet zal zijn, alleen dat hij zal worden uitgebreid. Het kunnen er 6 of 12 zijn, maar daar is nog niet veel duidelijkheid over. Waarschijnlijk zal de nieuwe limiet voor groepsgesprekken en videogesprekken 8 en 10 deelnemers zijn: te veel mensen toevoegen zou het ingewikkeld maken, vooral wat de gebruikersinterface betreft.

Wordt er door de nieuwe limiet iets veranderd aan het bellen en videobellen op WhatsApp? Nee. In dit opzicht zijn er geen veranderingen: je moet nog steeds op het pictogram met de handset of de camera in de chat klikken en vervolgens handmatig de andere deelnemers toevoegen door op het pictogram met het kleine mannetje in de rechterbovenhoek te klikken.

Met betrekking tot WhatsApp-videogesprekken vanaf de pc is er echter nog geen nieuws. De functie is niet ingeschakeld voor de desktopversie en zal dat in de toekomst ook niet zijn.

WhatsApp, veiliger bellen

Naast het nieuws over het verhogen van de limiet voor gesprekken en videogesprekken, brengt de nieuwste bètaversie van WhatsApp voor iOS en Android ook nog een andere kleine verandering met zich mee. Wanneer u belt, verschijnen de woorden “end-to-end encryptie” op de smartphone-interface. Dit is het systeem dat WhatsApp gebruikt om onze gesprekken veiliger te maken, zodat hackers onze persoonlijke gegevens niet kunnen stelen en niet kunnen horen wat we tegen onze vrienden zeggen.

Wanneer komt de WhatsApp-update uit

Velen van jullie vragen zich misschien af wanneer de limiet voor WhatsApp-gesprekken en videogesprekken wordt verhoogd. De jongens van WaBetaInfo zijn er vrij zeker van dat het snel zal gebeuren.

De technici van WhatsApp lijken erg actief te zijn op dit front en willen de nieuwe functie zo snel mogelijk vrijgeven, vooral om alle mensen te helpen die momenteel aan huis gekluisterd zijn en alleen via telefoontjes en videogesprekken met hun familieleden kunnen praten.

Het enige dat zeker is, is dat om de nieuwe limiet te activeren WhatsApp moet worden geüpdatet naar de nieuwste beschikbare versie. We houden u op de hoogte.