Bescherming tegen virussen en spam voor mobiele telefoons

Kaspersky kondigt een nieuwe versie van “Anti Virus Mobile” aan. De software is ontworpen om mobiele toestellen met het Symbian of Windows Mobile besturingssysteem te beschermen tegen schadelijke programma’s en besmette tekstberichten. Daarbij biedt de tool naar verluidt betere prestaties dan zijn voorgangers.

Kaspersky’s “Anti Virus Mobile” maakt gebruik van een combinatie van real-time antivirusbescherming en scantechnologie om bescherming te bieden tegen bedreigingen. Het filtert ook ongewenste SMS- en MMS-berichten door mogelijke spamtelefoonnummers te blokkeren.

Vergeleken met eerdere versies biedt de mobiele virusbescherming van Kaspersky meer functies. Deze omvatten bijvoorbeeld het onderzoek van afzonderlijke bestanden of mappen op de mobiele toestellen, alsmede de isolatie van geïnfecteerde objecten in een “quarantaine”. Bovendien controleert de software nu ook .sis-bestanden, die cybercriminelen vaak gebruiken om systemen te infecteren.

Detectie van actuele malware

Continu controleert de antivirusbescherming draadloze verbindingen en scant de inbox, evenals gegevens die tijdens synchronisatie door een pc worden verzonden. De gebruiker kan op elk gewenst moment de status en het logboek van de laatste activiteiten bekijken.

Anti Virus Mobile bevat een functie om de antivirusdatabase bij te werken, zodat smartphones altijd tegen nieuwe bedreigingen worden beschermd. Het mobiele apparaat ontvangt de updates van de Kaspersky Labs-servers ofwel automatisch ofwel wanneer daarom wordt gevraagd via een WAP- of http-pagina. De applicatie werkt met Symbian OS versies 6.x, 7.x, 8.x, Series 60, 80 en UIQ, evenals met Windows Mobile 2003 (voor Smartphones, Phone Edition) en 5.0.

De boxed versie zal pas in de komende maanden beschikbaar komen voor verkoop via het kanaal. Gebruikerscodes kunnen echter onmiddellijk door detailhandelaren worden gegenereerd, zodat verkoop vandaag al mogelijk is.