GigaCube 5G – Meer bandbreedte uit het stopcontact

Vodafone trapt echt op het gaspedaal als het gaat om de uitrol van 5G. De netwerkexploitant begint nu met het op de markt brengen van de eerste mobiele router in Duitsland die door klanten op het 5G-netwerk kan worden gebruikt. In augustus 2019 zou 5G moeten uitzenden op meer dan 50 stations in heel Duitsland.

Vodafone lanceert de GigaCube 5G, de eerste mobiele router in Duitsland die door de klanten van de carrier op het 5G-netwerk kan worden gebruikt. Vodafone heeft hiervoor het eerste mobiele 5G-netwerk in Duitsland gelanceerd met meer dan 60 5G-antennes op 25 stations in 20 steden en gemeenten. Tegen augustus 2019 zal 5G uitzenden op meer dan 50 stations in Duitsland.

GigaCube 5G verzendt gegevens tot 500 Mbit/s

De nieuwe router brengt het snelle netwerk tot binnen de vier muren thuis en verzendt gegevens tot 500 Mbit/s. Dat is aanzienlijk sneller dan de snelste DSL-lijnen. Vodafone herziet ook de GigaCube-tarieven voor de marktintroductie. Alle tarieven omvatten nu toegang tot het 5G-netwerk zonder extra kosten. Afhankelijk van de keuze komt er maandelijks tot 150 gigabyte aan extra datavolume bij.

Thuis, in de vakantiewoning of op de camping: de Vodafone GigaCube – een product van de Chinese fabrikant Huawei – brengt snel internet op plaatsen waar DSL slechts lage snelheden levert. Met de GigaCube 5G biedt Vodafone naast de GigaCube en GigaCube CAT 19 voor het eerst een 5G-router aan in Duitsland. Als er geen 5G-netwerk beschikbaar is, kan de GigaCube 5G ook in het LTE-netwerk worden gebruikt.

Vodafone was de eerste telecommunicatiegroep in Duitsland die de eerste 5G-stations in 20 steden lanceerde. Daartoe behoren de gemeenten Birgland (Beieren), Lohmar (Noordrijn-Westfalen) en Hattstedt (Noord-Friesland), alsmede de grote steden Keulen, Düsseldorf, Hamburg, Dortmund en München. Tegen eind augustus van dit jaar volgen nog meer 5G-stations in Berlijn, Bremen, Dresden, Darmstadt, Leipzig, Mühlheim an der Ruhr en Frankfurt, en dan zullen meer dan 50 mobiele stations uitzenden op het 5G-netwerk van Vodafone. Tegen eind 2020 moeten tien miljoen mensen op het 5G-netwerk zijn aangesloten.

LTE- en machinenetwerk worden verder uitgebreid

Samen met Vodafone e.GO Mobile AG, een fabrikant van elektrische auto’s, heeft Vodafone een campusnetwerk met 5G-technologieën gelanceerd. En samen met de DFL brengt Vodafone voor het eerst 5G naar de Bundesliga, waarbij emoties uit het stadion worden gekoppeld aan informatie uit de digitale wereld voor voetbalfans.

Daarnaast zet het mobiele communicatiebedrijf vaart achter de uitbreiding van LTE en smalband IoT (machinenetwerk) – vooral in landelijke regio’s. Vanaf juni 2019 levert Vodafone LTE aan 94 procent van alle huishoudens in Duitsland. Het machinenetwerk zal naar verwachting in september 95 procent van het gebied in Duitsland bestrijken.

Dit artikel verscheen eerst op ons partnerportaal Bandwidth.