Google Traduttore offline ook in het Italiaans: hoe het werkt

Google werkt zijn vertaaldienst bij door machine learning ook in de offline applicatie te implementeren, hier is hoe je het in het Italiaans kunt gebruiken

Google Traduttore is een trouwe bondgenoot voor wie hulp nodig heeft bij het vertalen van een woord, een zin of een kleine tekst uit een vreemde taal. In de afgelopen jaren heeft de implementatie van machine learning-algoritmen de kwaliteit van vertalingen exponentieel verbeterd, waardoor Google Translate nog betrouwbaarder is geworden.

In het bijzonder is het de Google Traduttore-app die het meest heeft geprofiteerd van machine learning: de implementatie van Neural Machine Learning, gekoppeld aan steeds krachtigere mobiele apparaten, heeft het Mountain View-bedrijf in staat gesteld om Google Traduttore offline te laten werken.Het is niet langer nodig om een actieve dataverbinding te hebben (of verbonden te zijn met een Wi-Fi-netwerk) om de kracht van Big G’s vertaalalgoritmen te benutten, maar u hoeft alleen maar de app op te starten en de te vertalen zin in te typen. Dit is een zeer handige functie, vooral wanneer u in het buitenland bent en een straatnaambordje moet vertalen of een routebeschrijving moet krijgen.

Hoe Google Translate offline werkt

Met de update van juni 2018 is Gloogle Traduttore offline ook beschikbaar in het Italiaans (en 58 andere talen). Om het te gebruiken, hoeft u alleen maar de toepassing te updaten, het menu te openen en, onder de verschillende aanwezige items, te klikken op Offline Vertalingen. Dit brengt u naar de lijst van talen die worden ondersteund door Google Offline Vertaler met Neural Machine Learning. Op dit punt hoeft u alleen nog maar het gegevenspakket van de gewenste taal (of talen) te downloaden, en u bent klaar. Zelfs zonder dataverbinding kunt u de mogelijkheden van machine learning benutten voor vlekkeloze vertalingen, of bijna dan.

Maar waarom is de nieuwe versie van Google Translate, met kunstmatige intelligentie, beter dan de oude? Dat is gemakkelijk te zeggen: dankzij algoritmen voor machinaal leren kan de dienst van Big Gi zijn vaardigheden aanscherpen op basis van zowel gegevens van andere vertalingen als suggesties van gebruikers. Zo zal het meer nuances van de gesproken taal kunnen oppikken en vertalingen kunnen teruggeven die meer lijken op natuurlijke taal.