Microsoft Security Essentials nu ook gratis voor kleine bedrijven

Microsoft breidt de gratis licentie voor zijn beveiligingssoftware “Security Essentials” nu ook uit tot kleine bedrijven. Terwijl het programma voorheen alleen gratis beschikbaar was voor computers voor één gebruiker in particuliere huishoudens, kunnen nu ook kleine bedrijven gratis gebruikmaken van Microsoft Security Essentials voor maximaal tien Windows-computers. Voor bedrijven die voor meer dan tien computers virusbescherming nodig hebben, blijft Microsoft zijn Forefront-producten tegen betaling aanbieden.

Met name kleine bedrijven hebben niet altijd de middelen om op lange termijn voor de beveiliging van hun computers te zorgen. Daarom ondersteunt Microsoft deze bedrijven nu met een gratis licentie voor de beveiligingssoftware Security Essentials, die hen beschermt tegen virussen, wormen en andere kwaadaardige malware op maximaal tien pc’s.

Eenmaal geïnstalleerd, controleert een regelmatige virusscan door Microsoft Security Essentials alle gedownloade gegevens en e-mailbijlagen, alle lopende processen en alle bestanden die worden geopend. Malware heeft dus geen kans om zich op de computer te verspreiden.

Met Microsoft Security Essential wordt het systeem in realtime bewaakt en op de achtergrond uitgevoerd. Als er malware wordt gevonden, verwijdert de beveiligingssoftware deze van de harde schijf. Met behulp van de zogenaamde Dynamic Signature Service worden bestanden die verdachte activiteit vertonen naar een server gestuurd. Als daar al iets bekend is over dit bestand, wordt de gebruiker daarvan op de hoogte gebracht. Microsoft Security Essentials is beschikbaar voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7 en kan gratis worden gedownload van de Microsoft homepage.