Palo Alto verhoogt beveiliging containers

Met behulp van nieuwe functies voor de Prisma Cloud-oplossing wil Palo Alto de risico’s bij het gebruik van containers verkleinen. Hiervoor gebruikt de Amerikaanse fabrikant machine learning om alle processen, bestandssystemen en netwerkactiviteiten te controleren.

De cloudbeveiligingsoplossing Prisma Cloud van Palo Alto Networks beveiligt hybride en multicloud-omgevingen. Om de bescherming te verhogen, voegt de fabrikant nieuwe functies toe aan de oplossing. Deze zijn in de eerste plaats bedoeld om de veiligheid bij het gebruik van containers te verhogen. Palo Alto maakt hiervoor gebruik van machine learning waarmee cyberdreigingen automatisch worden geanalyseerd.

De nieuwe functies van Prisma Cloud zijn:

  • Advanced Container Image Sandboxing om ontwikkelaars en DevOps-teams te helpen containerbeveiligingsrisico’s te vermijden. Dit houdt in dat Palo Alto container images van derden in een geïsoleerde omgeving uitvoert. Machine learning wordt gebruikt om voorafgaand aan de implementatie een scan uit te voeren van alle processen, bestandssystemen en netwerkactiviteiten.
  • Automatische bescherming voor virtuele machines op Microsoft Azure en Google Cloud.Hiermee wordt de last verminderd die DevOps en beveiligingsteams ondervinden bij het handmatig configureren, implementeren en bijwerken van hostbeveiligingsagenten.
  • Geavanceerde functies voor de beveiliging van webtoepassingen en API’s ter bescherming van Windows-hosts en automatische ondersteuning van installatie in service meshes zoals Istio of Linkerd.

De nieuwe functies zijn nu beschikbaar in Prisma Cloud Compute Edition. Voor de Enterprise Edition is de beschikbaarheid gepland voor eind september.