Samsung, antivirus voorgeïnstalleerd op smartphones en Smart TV’s

Samsung heeft een overeenkomst bereikt met McAfee. De beveiligingssoftware zal beschikbaar zijn op Samsung’s Galaxy S8 en S8 Plus, pc’s en Smart TV’s

McAfee is een van de bekendste bedrijven op het gebied van IT-beveiliging. De producten beschermen computers en de laatste jaren ook tablets, smartphones en smart-tv’s tegen virussen en malware. Het is geen toeval dat Samsung het heeft gekozen om zijn elektronische apparaten te beschermen.

Gebruikers die kiezen voor de apparaten van het Zuid-Koreaanse bedrijf, hoeven zich niet langer zorgen te maken over het zoeken naar antivirussoftware. De beveiligingssoftware zal dankzij een overeenkomst met McAfee vooraf worden geïnstalleerd op de smartphones, pc’s en tv’s van Samsung. Smart TV’s zullen McAfee Security for TV krijgen, dat al beschikbaar is in de VS en Zuid-Korea. Het beschermingssysteem zal vervolgens worden uitgebreid tot andere markten, aldus de laatste informatie. Wat smartphones betreft, zal McAfee Virus Scan vooraf geïnstalleerd zijn op de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus. Het programma zal echter ook beschikbaar zijn voor de andere mobiele apparaten in de Galaxy-familie.

Live Safe Security for Computers

De bescherming van McAfee zal ook niet ontbreken op computers die door het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn geproduceerd. Live Safe Security zal op computers worden geïnstalleerd en zal een gratis proefperiode van zestig dagen omvatten. Kortom, Samsung-gebruikers kunnen opgelucht ademhalen dat hun apparaten zullen worden beschermd door de Californische cyberbeveiligingsexpert.

Het hebben van vooraf geïnstalleerde beveiligingssoftware is van cruciaal belang, omdat dit het risico verkleint dat ze worden getroffen door hackers wanneer ze voor het eerst verbinding maken met internet. Vooral als je een computer gebruikt om op het net te surfen. Zoals is aangetoond, duurt het slechts een paar minuten om een computer zonder antivirussoftware te infecteren. Hetzelfde geldt voor smartphones, die doorgaans beter beveiligd zijn, en smart-tv’s.