Samsung rust bedrijven uit voor BYOD

De fabrikant Samsung biedt bedrijven de “WirelessEnterprise”-oplossing, waarmee smartphones, tablets en notebooks kunnen worden verbonden met de bedrijfs-IT.

Bring Your Own Device (BYOD) is niet langer een trend van de toekomst, maar in veel bedrijven een realiteit. Om werknemers in staat te stellen mobiel te werken, hebben bedrijven infrastructuren nodig waarin smartphones, tablets en notebooks kunnen worden gekoppeld aan bedrijfs-IT.

Samsung biedt hiervoor “WirelessEnterprise” aan – een WLAN-oplossing die snel en betrouwbaar data- en spraakdiensten levert in de periferie van mobiele apparaten.

Der WLAN-Controller WEC8500 steuert zentral die WLAN-Access-Points.Het hart van de oplossing is de WLAN-controller WEC8500. Het controleert centraal de WLAN toegangspunten, rekening houdend met de respectievelijke omgevingscondities, beheert gebruikerslogins veilig en over de locaties heen, en zorgt ervoor dat de volledige WLAN oplossing verbonden is met het bedrijfsnetwerk.

Tot 500 WLAN toegangspunten en 10.000 mobiele eindapparaten kunnen per controller beheerd worden. De bedrijfszekerheid wordt gegarandeerd door de redundante werking van de controllers en de voedingseenheden.

De WLAN-toegangspunten integreren acht (WEA302) en twaalf (WEA303) antennes.Afhankelijk van het aantal gebruikers en de omgevingsomstandigheden biedt Samsung twee WLAN-toegangspunten met acht (WEA302) en twaalf (WEA303) geïntegreerde antennes. Beide werken in het 2,4- en vijf-gigahertz-bereik.

Om bedrijven in staat te stellen het toenemende aantal mobiele eindapparaten in hun IT-infrastructuur te integreren, combineert Samsung functies uit de WLAN- en LTE-omgeving in de “WirelessEnterprise”-oplossing.

Om het sterk fluctuerende WLAN-gebruik als gevolg van het gebruik van smartphones, tablets en notebooks te compenseren, integreert Samsung een air-equalizer, die voor een tot 50 procent hogere datatransmissiekwaliteit moet zorgen. Om ervoor te zorgen dat mobiele apparaten efficiënt kunnen worden gebruikt, zorgt de Air Move-functie, die in de LTE-omgeving wordt gebruikt, voor een ononderbroken wisseling van toegangspunt, zelfs tijdens tijdkritische spraak- en videotransmissie.

Een belangrijke factor bij de planning van de WLAN-infrastructuur is de positie van de toegangspunten. Het Self Organising Network (SON) neemt bij de planning van de WLAN-infrastructuur de selectie van de beste radiokanalen en zendvermogens op zich. SON houdt dynamisch rekening met de aangesloten mobiele terminals. Geïntegreerde en onafhankelijk werkende antennes voor WLAN-monitoring kunnen naar verluidt een tot 30 procent hogere WLAN-beschikbaarheid realiseren.

Om bedrijven in staat te stellen hun gegevens te beschermen, combineert Samsung Wireless Intrusion Prevention (WIPS) met een geïntegreerde firewall in de controller, waardoor een hoog niveau van gegevensbescherming wordt gegarandeerd.