Redmi, goedkope smartphone met 108-megapixelcamera

Redmi brengt mogelijk binnenkort een cameratelefoon met een mooie prijs op de markt: het zou gaan om een nieuw model van de Redmi Note 9-reeks, uitgerust met een 108 MP Samsung-sensor.

Nieuw van Xiaomi: het Chinese bedrijf is naar verluidt klaar om zijn eerste Redmi-smartphone met een 108MP-camera tegen een lage prijs op de markt te brengen. In navolging van de Mi Note 10, met een camera met dezelfde resolutie maar een veel hoger prijskaartje, heeft Xiaomi nu gekozen voor een versie die alle budgetten zal aanspreken.

De informatie komt van het web, via de website Digital Chat Station, die interessante informatie heeft ontdekt over Xiaomi’s nieuwe product op het Chinese microblogging platform Weibo. De nieuwe smartphone zou deel uitmaken van het Redmi Note 9 drieluik, dat naar verwachting medio november verschijnt. Het nieuwe toestel zou de geruchtmakende Redmi Note 10-serie vervangen, die naar verwachting in de eerste helft van 2021 zal verschijnen. Over de prijs van deze Redmi smartphone met 108MP camera is nog niets bekend, maar het uitgangspunt is bekend: de huidige Redmi Note 9 Pro Max, die een gemiddelde prijs heeft van minder dan 250 euro in de landen waar hij te koop is.

Redmi Note 9, de camera

Volgens de eerste geruchten zou de Remi Note 9 voorzien zijn van een 108MP camera met een Samsung Isocell HM2 sensor, met 0,7 micron pixels en 1/1.

Redmi Note 9 en 108MP camera, de voorgangers

Zoals gezegd zou de nieuwe Chinese smartphone niet de eerste in de reeks zijn, maar in ieder geval de derde. Op 20 februari werden de Xiaomi Mi Note 10 en Mi Note 10 Pro gelanceerd, waarbij de Mi Note 10 Pro een lanceringsprijs van €599 had. In augustus was het de beurt aan Samsung’s Galaxy Note 20 Ultra, nog zo’n juweeltje, niet alleen vanwege zijn functies maar ook vanwege zijn prijs, net onder de 1.000 euro.

Redmi Note 9 is wellicht in goed gezelschap

De kans is groot dat de Redmi Note 9 niet de enige is met een verbeterde camera. Vorige maand meldde Digital Chata Station nog dat er weer een 108-megapixel smartphone van Xiaomi op de markt zou kunnen komen, dit keer met een extra macrolens.

Het apparaat, dat de naam J17 meekreeg, is naar verluidt geïdentificeerd als een model dat geregistreerd staat onder het model-ID-nummer M2007J17C/M2007J17G en zou ook 33 W oplaadcapaciteit kunnen hebben. Nogmaals, niets is zeker en er is geen nuttige informatie uitgelekt door het moederbedrijf, althans voorlopig niet.