Pixel 4a officieel, Google lanceert zijn goedkope smartphone: functies

De Pixel 4a is de nieuwe goedkope smartphone van Google: aan boord is de Snapdragon 730G-chipset met 6GB RAM en 128GB interne opslag

De Pixel 4a is officieel: Google heeft eindelijk zijn low-cost mid-range smartphone gelanceerd, die vorig jaar mei werd verwacht, maar als gevolg van de annulering van Google I/O 2020 en het uitbreken van de pandemie is uitgesteld tot vandaag 3 augustus. Een langverwacht toestel en niet alleen omdat het gemaakt is door het bedrijf uit Mountain View. Het vorige model bleek een van de beste voor zijn prijsklasse en in staat om op gelijke voet te concurreren met de verschillende smartphones van Xiaomi, Huawei en Samsung, ondanks enkele inferieure technische kenmerken.

Met de Pixel 4a probeert Google hetzelfde recept te gebruiken: mid-range functies, inferieur aan de concurrentie, maar versterkt door een besturingssysteem dat het eindresultaat verbetert. Het is geen toeval dat de Pixel 4a, ondanks het feit dat hij een enkele achtersensor heeft, erin slaagt om betere foto’s te nemen dan de meeste van zijn concurrenten. Het is het geheim dat de Pixel tot een van de beste cameratelefoons op de markt heeft gemaakt.

De Pixel 4a biedt echter geen ondersteuning voor 5G-connectiviteit. De processor, de Snapdragon 730G, beschikt niet over een modem voor het supersnelle netwerk, wat de smartphone in het nadeel zou kunnen stellen. Google is echter al klaar om het goed te maken en een 5G-versie te lanceren in de komende maanden, wanneer de Pixel 5 wordt gelanceerd.

Pixel 4a

Een evenwichtige smartphone. De specificaties van de Pixel 4a laten zien wat in feite een middenklasse-apparaat is dat zich staande kan houden in een van de meest apparaatrijke segmenten van de markt. Aan boord is de Snapdragon 730G-chipset met 6 GB RAM en 128 GB interne opslagruimte. Het OLED-scherm heeft een diagonaal van 5,81 inch met een FullHD+ resolutie.

De smartphone heeft slechts twee camera’s: een achter- en een frontcamera. De camera aan de voorzijde heeft 8 megapixels en de camera aan de achterzijde heeft 12,2 megapixels. Dankzij de Google Camera en kunstmatige intelligentie is de kwaliteit van de beelden echt heel hoog. De batterij is 3140mAh met 18W snelladen.

Prijs en lanceerdatum Pixel 4A in Italiƫ

De prijs van de Pixel 3A is 389 euro en hij zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn, misschien iets te laat in vergelijking met de evolutie van de markt.