7 dingen die je moet doen als je een nieuwe iPhone koopt

Als je voor het eerst een iPhone koopt, zijn er enkele eenvoudige stappen die je moet nemen om het meeste uit je smartphone te halen

Na jarenlang een Android-smartphone te hebben gebruikt, heb je besloten om de sprong te wagen en een iPhone te kopen. Dan moet je weten dat er een paar kleine stappen zijn die je moet nemen om het meeste uit je Apple telefoon te halen.

Voor degenen die gewend zijn om het Android besturingssysteem te gebruiken, kan de overstap naar iOS een beetje een revolutie zijn. Maar over het algemeen is het gebruik van een Apple telefoon niet zo moeilijk als velen denken. De gebruikersinterface van de twee besturingssystemen vertoont weliswaar enkele wezenlijke verschillen, maar lijkt toch sterk op elkaar, en de overgang van Android naar iOS zou om die reden niet zo ingewikkeld moeten zijn. Om het meeste uit je nieuwe iPhone te halen, moet je je richten op eenvoudige stappen, zoals het aanmaken van een Apple ID of het installeren van iTunes nadat je hem voor het eerst hebt aangezet.

Een Apple ID aanmaken

Eerst belangrijk: het aanmaken van een Apple ID. Je hebt het nodig om de meeste van de belangrijkste diensten te gebruiken, zoals de App Store of iTunes. Het is niet ingewikkeld, maak gewoon een gratis account aan. We gebruiken het ook voor iCloud, iMessage en diensten als FaceTime of Zoek mijn iPhone (de applicatie waarmee we onze smartphone kunnen terugvinden als we hem kwijtraken).

iTunes

De tweede essentiële stap is het installeren van iTunes op onze computer. Als u een Mac hebt, geen probleem, de software is al standaard geïnstalleerd. Als u daarentegen een Windows-computer hebt, hoeft u het alleen maar gratis te downloaden uit de Store. De multimediabibliotheek van Apple wordt niet alleen gebruikt om je muziek toe te voegen en te beheren, maar op de desktop kun je er ook video’s, foto’s en programma’s in opslaan en gebruiken.

Synchronisatie

iCloud

Nadat u de eerste stappen hebt gezet, is het tijd om de iCloud-dienst aan uw account te koppelen.De dienst biedt de mogelijkheid om een back-up van uw gegevens te maken op de servers van Apple en wat ruimte vrij te maken in het geheugen van de iPhone.

Vingerafdrukken

Dit is een tip die zowel geldt voor gebruikers die een iPhone met een vingerafdruklezer hebben gekocht als voor iedereen die een telefoon heeft met een biometrische sensor. We registreren onze vingerafdruk nu. Dit systeem zal de veiligheid van onze telefoon verhogen. Wij synchroniseren deze functie niet alleen met het ontgrendelen van het scherm, maar ook met het openen van bepaalde apps. Van onze werkmail naar onze bankapplicatie, via Apple Pay.

Apple Pay

Over Apple Pay, als we een iPhone 6 of hoger hebben, is het advies om deze dienst te gebruiken voor draadloze betalingen. Dit systeem deelt nooit onze kaartnummers tijdens overgangen met handelaars. Dit maakt het onmogelijk voor criminelen om onze gegevens te stelen of onze kredietkaart te klonen. Helaas is het pas sinds kort in Italië beschikbaar en ondersteunen sommige banken en winkels dit systeem nog steeds niet.

De Apps

Op de iPhone vindt u veel applicaties die rechtstreeks door Apple zijn ontwikkeld, maar voor sommige specifieke functies moet u ze downloaden uit de online winkel. Apps downloaden op de iPhone werkt ongeveer op dezelfde manier als Google Play. Hoewel er op iOS veel minder gratis apps zijn dan op Android, zijn er ook veel minder apps met malware.