Forterro koopt Duitse ERP-leverancier Abas Software

Forterro’s overname van het in Karlsruhe gevestigde Abas Software moet de koper helpen op de Duitse markt en Abas beter uit te rusten voor het aanbrekende cloud-tijdperk.

Forterro, een fusie van verschillende ERP-softwarebedrijven, gefinancierd door Battery Ventures, koopt Abas Software. Abas werd opgericht in 1980, telt 450 werknemers en was in particuliere handen. “Abas is een belangrijke strategische mijlpaal voor Forterro, omdat het niet alleen onze achtste ERP-software-overname in Europa betekent, maar ook onze intrede in Duitsland, Europa’s grootste productiemarkt”, aldus Jeff Tognoni, CEO van Forterro, over de overname.

Uitbreiding van het cloudportfolio

Nu wil het bedrijf zijn cloudportfolio uitbreiden, “een groter ecosysteem van producten rond het kern ERP-product, evenals nieuwe brancheoplossingen vanuit de cloud”. Verwacht wordt dat de overname Abas de mogelijkheden zal geven om haar internationale aanwezigheid uit te breiden en producten en diensten sneller op de markt te brengen. De middelen, expertise en het kapitaal van de nieuwe groep en haar zusterondernemingen zullen naar verwachting als versnellers fungeren.

Veranderende bedrijfsmodellen

Baris Ergun, CEO van Abas, zegt hierover: “Digitalisering en het internet der dingen veranderen de bedrijfsmodellen en ook de processen van veel van onze klanten op ongekend verstorende wijze. In de afgelopen twee jaar hebben we al de technologische basis en het ecosysteem gelegd om te voldoen aan de groeiende vraag naar IoT-gebaseerde waardeketens en toenemende mobiliteit van gebruikers. De overeenkomst met Forterro zal ons in staat stellen om ons nieuwe aanbod naar meer markten te brengen, terwijl we gebruik maken van lokale synergieën met andere ERP-leveranciers in de nieuwe groep.”