Marketing manager Alemannia Aachen stapt over naar b.com

Terwijl de voetballers van Alemannia Aachen het komende seizoen degraderen naar de derde divisie, heeft de vorige marketing manager van de club een nieuwe baan gevonden: vanaf 1 juli is zij verantwoordelijk voor de marketing van b.com.

Ilka Boge neemt per 1 juli 2012 de functie van marketing manager bij b.com Computer AG over. Boge is afkomstig van Alemannia Aachen, waar ze verantwoordelijk was voor het management van marketing en mediaplanning voor alle producten & diensten van de Bundesliga tweede divisie club, evenals de social media-activiteiten van de club. Volgens een verklaring van de in Keulen gevestigde distributeur geldt de afgestudeerde sporteconome als een expert voor creatieve marketingcampagnes met een nationale en internationale focus.

“Als jarenlange sponsor van Alemannia Aachen hebben we ons in het verleden al kunnen overtuigen van haar goede werk”, aldus CEO Torsten Belverato.

Boge kan terugkijken op meer dan tien jaar marketingexpertise. Reeds vóór Alemannia Aachen deed zij ervaring op in bedrijven in de sportindustrie. “Van voetbal ga ik flankeren naar de IT-wereld – een spannende verandering die voor beide partijen nieuwe impulsen geeft. Ik kijk ernaar uit om mijn contacten en ervaring te kunnen bijdragen aan het b.com team. Met een optimale marketingmix en genetwerkte reclameboodschappen wil ik een meerwaarde creëren voor de partnerbedrijven”, kondigt Ilka Boge aan.

Met de komst van Boge zorgt de distributeur voor een naadloze overgang. Het vorige hoofd Marketing, Markus Plückbaum, zal de onderneming op 30 juni op eigen verzoek verlaten. Hij wil zich wijden aan een nieuwe uitdaging, kondigde b.com aan. Plückbaum werkte sinds 2004 voor de distributeur. |

ha